Skupina Schindler požiadala o investičnú pomoc vo výške 8,7 mil. eur

NETKY.SK • 27 Október 2013, 14:15 • 2 min
Skupina Schindler požiadala o investičnú pomoc vo výške 8,7 mil. eur

BRATISLAVA - Odberateľom celej produkcie nového závodu by mali byť logistické centrá skupiny Schindler v Španielsku, Nemecku a na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Bratislavská firma Schindler Dunajská Streda, a. s., podala 12. júla 2013 na Ministerstvo hospodárstva (MH) SR žiadosť o poskytnutie investičnej pomoci na vybudovanie nového závodu na výrobu výťahových komponentov v lokalite Dunajská Streda vo výške 8,70 milióna eur, a to vo forme úľavy na dani z príjmu.

"Realizácia investičného zámeru vo výške 28,99 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2012 až 2014, pričom v priamej súvislosti s investičným zámerom sa predpokladá vytvorenie 266 priamych nových pracovných miest do konca roku 2015," vyplýva ďalej z materiálu, ktorý rezort hospodárstva predložil do medzirezortného pripomienkového konania.

Investičný zámer podľa MH SR spočíva vo vybudovaní nových výrobných a prevádzkových priestorov, ktoré umožnia výrobu výťahových komponentov, ako sú kabíny a dvere so zameraním na tvarovanie plechov (dierovanie, ohýbanie a zváranie).

Odberateľom celej produkcie nového závodu by mali byť logistické centrá skupiny Schindler v Španielsku, Nemecku a na Slovensku. Schindler za svojich hlavných konkurentov považuje Otis Elevator Company v USA, Kone Oyj vo Fínsku a ThyssenKrupp Elevator v Nemecku.

Skupina Schindler bola založená vo Švajčiarsku v roku 1874 a v súčasnosti patrí k svetovým lídrom v oblasti výroby výťahov, eskalátorov a pohyblivých chodníkov. V globálnom meradle jej patrí druhé miesto vo výrobe výťahov, zatiaľ čo vo výrobe eskalátorov jej patrí prvenstvo. Skupina Schindler celosvetovo zamestnáva približne 43.000 zamestnancov vo svojom základnom odbore činnosti, ktorým sú výťahy a eskalátory. Materská spoločnosť Schindler Holding Ltd. je kótovaná na švajčiarskej burze SIX.

Skupina je priamym, respektíve nepriamym akcionárom niekoľkých výrobných podnikov v Číne, Rakúsku. Podnik na Slovensku Schindler Eskalátory, s.r.o., Dunajská Streda sa zameriava na výrobu eskalátorov a pohyblivých chodníkov.

Schindler Dunajská Streda, a. s., Bratislava vznikla zápisom do Obchodného registra SR v júni 2012. Predmetom jej činnosti je výroba zdvíhacích a manipulačných zariadení - najmä osobných výťahov, nákladných výťahov, ich dielov a komponentov. Akcionárom spoločnosti je rakúska firma Schindler Verwaltungs- und Beteiligungs GmbH so sídlom vo Viedni. Základné imanie má spoločnosť zapísané vo výške 5,95 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies