Skupina Queen do konca roka vydá nový štúdiový album

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 08:05 • 2 min
Skupina Queen do konca roka vydá nový štúdiový album

LONDÝN - Britská rocková skupina Queen koncom tohto roka vydá nový štúdiový album, ktorý bude pozostávať z dosiaľ nezverejnených skladieb obsahujúcich spev zosnulého Freddieho Mercuryho. Potvrdil to gitarista skupiny Brian May, ktorého dnes citoval magazín New Musical Express.

slovakia

left justify in out

Podľa hudobníka sa album zrejme bude volať Queen Forever. Ako podotkol, nahrávky sú z 80. rokov. Vysvetlil, že spolu s bubeníkom Rogerom Taylorom zhotovil inštrumentálne podklady pre skladby založené na pôvodných "útržkoch" nevydanej hudby. "Ide o nádherné balady s veľkolepým zvukom," dodal May.
      

Na albume by sa malo objaviť aj Mercuryho dueto s Michaelom Jacksonom nahrané v roku 1983, ktoré doteraz odpočívalo v archívoch. Od Mercuryho úmrtia v novembri 1991 skupina vydala iba jediný štúdiový album - Made in Heaven z roku 1995, na ktorom účinkoval i pôvodný hráč na basovú gitaru John Deacon.
      

Skupina Queen v júni uskutoční turné po Severnej Amerike s hosťujúcim spevákom Adamom Lambertom, s ktorým spolupracuje od roku 2009. Predtým vystupovala tiež s vokalistom Paulom Rodgersom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies