Skupina Pussy Riot plánuje nové protesty proti Putinovi

NETKY.SK • 15 August 2012, 06:41 • 2 min
Skupina Pussy Riot plánuje nové protesty proti Putinovi

Skupina Pussy Riot plánuje nové protesty proti Putinovi - Politika Ruská punková skupina Pussy Riot v utorok oznámila, že plánuje nové protestné vystúpenia proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Kapela zároveň vyzvala ostatné ženy, aby si dali kukly a p

slovakia

left justify in out

img

Ruská punková skupina Pussy Riot v utorok oznámila, že plánuje nové protestné vystúpenia proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Kapela zároveň vyzvala ostatné ženy, aby si dali kukly a protestovali napriek tomu, že trojicu hudobníčok možno uväznia.
      Súdny proces s Marijou Aľochinovou (24), Nadeždou Tolokonnikovovou (22) a Jekaterinou Samucevičovou (30) z Pussy Riot iba posilnil odhodlanie skupiny. Tlačovej agentúre to uviedli tie členky kapely, ktoré nie sú súdené.
      Hudobníčky poskytli informácie v interview, počas ktorého mali na hlavách kukly a pančuchy žiarivých farieb, v akých sa 21. februára objavila trojica ich priateliek na proteste pred oltárom v moskovskom pravoslávnom chráme, čo viedlo k ich zatknutiu.
      "Tri úžasné dievčatá, ktoré sú inšpiráciou celej tejto kapely, sú práve teraz vo väzení. Je to bez nich pre nás ťažké. Ale znamená to len jedno: mali by sme byť ešte silnejšie, možno ešte smelšie," povedala jedna z nich v zelenej kukle a skrývala tak svoju totožnosť.
      Zvyšné členky skupiny neuviedli podrobnosti o plánovaných vystúpeniach. Povedali však, že dúfajú, že inšpirujú k protestom aj ostatné dievčatá. "Prosím, dajte si kukly a choďte na ulicu, na pracovisko, do obchodu, do kina a staňte sa aj vy Pussy Riot. Začnite svoj vlastný protest," vyzvala jedna z hudobníčok.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies