Skupina Public Image Limited vystúpi dnes večer v Bratislave

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 16:09 • 2 min
Skupina Public Image Limited vystúpi dnes večer v Bratislave

BRATISLAVA – Skupina Public Image Limited (P.I.L.) vyrazila v máji na európske turné, ktoré sa začalo v španielskej Valencii a končí v Charkove na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Jednou zo zastávok bude dnes večer bratislavský Majestic Music Club. Koncert bude mixom ich najväčších hitov ako Rise alebo Public Image a materiálu z ich posledných dvoch albumov This is PiL a What The World Needs Now.

 

Zakladateľ kapely John Lydon ako frontman Sex Pistols zmenil spôsob, ako dnes vnímame hudbu a ovplyvnil celé generácie muzikantov. Po rozpade Sex Pistols založil Public Image Limited. Na rozdiel od niektorých iných legendárnych kapiel, ktoré zvyknú žiť len zo zašlej slávy, P.I.L. podľa renomovaných hudobných publicistov zrejú ako víno. Väčšina ich koncertov v roku 2015 bola vypredaná a podľa recenzií išlo o najvydarenejšie koncerty, aké kedy kapela odohrala.

 

Public Image Limited majú na konte 10 radových albumov. Debutovali v roku 1978 s LP First Issue, ôsmy album That What Is Not z roku 1992 bol nadlho ich posledným. Nasledovala 17-ročná prestávka a v roku 2009 prekvapivý návrat na pódiá a neskôr opäť aj do štúdia.

 

V roku 2012 sa P.I.L. vrátili vo veľkom štýle oceňovaným albumom This Is PiL a v septembri minulého roku pridali zatiaľ ostatný, desiaty album What the World Needs Now, ktorý je podľa The Guardian ešte lepší ako jeho predchodca. Renomovaný britský denník chváli najmä Lydonov hlasový prejav: „kričí, pľuje, tíško si pospevuje, vzápätí opäť reve, dusí sa a šepká, to všetko s rovnakým nasadením.“

 

Rodený Londýnčan John Lydon, z pódia známy aj pod menom Johnny Rotten, oslávil 31. januára 60. narodeniny. S kapelou Public Image Limited vystúpil 9. júla 2011 na festivale Bažant Pohoda v Trenčíne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona