Skupina Peter Bič Project ohlásila veľké zmeny v zostave

NETKY.SK • 4 September 2016, 12:33 • 2 min
Skupina Peter Bič Project ohlásila veľké zmeny v zostave

BRATISLAVA - Známa košická kapela Peter Bič Project po šiestich rokoch hrania oznamuje veľké personálne zmeny.

slovakia

left justify in out

Jedna z najpopulárnejších slovenských formácií, ktorá sa ako jedna z mála presadila aj za hranicami Slovenska, má dvoch nových členov. Tvárou kapely sa stáva Victoria, ktorá nahradila speváčku Dášku Kostovčík. Novým klaviristom sa stáva Zoli Tóth.

 

Výnimočné hlasy sa zrejme rodia v Košiciach, odtiaľ totiž pochádza aj ďalší Bičov objav. Dvadsaťštyriročná rodáčka z Košíc Victoria, vlastným menom Viktória Vargová, nie je speváčkou, ktorá disponuje študovaným hlasom či naučenými speváckymi technikami. Drobnej kráske s ohnivými vlasmi to jednoducho odmalička spieva.

 

„Victoria má hlas, aký som u nás ešte nepočul. Bola pre nás jasnou voľbou. Jej falzet totiž ľuďom pôsobí zimomriavky v tom dobrom slova zmysle. Napriek tomu, že doposiaľ spievala najmä sama pre seba, nástup do kapely zvládla bravúrne. Za veľmi krátky čas urobila veľký pokrok a celú záležitosť poňala fakt profesionálne,“ vysvetľuje Peter Bič rozhodnutie kapely prijať Victoriu za speváčku.

 

„Som rada, že už nespievam len sama sebe pred zrkadlom. Teraz vážne, hudbu milujem, myslím, že je to na mne aj vidieť, aj keď mám zavreté ústa. Spolupráca s chalanmi bola a stále je obrovskou školou aj motiváciou, veľa vecí ma naučili a spolu sme sa za pomerne krátky čas dopracovali až sem, čaká nás ešte dlhá cesta a na to sa teším. Podporu, ktorú mi prejavujú, im do konca života nezabudnem,“ vyznala sa nová speváčka.

 

Okrem speváčky sa predstaví aj skúsenosťami ostrieľaný klavirista Zoli Tóth. Vynovená kapela fanúšikov nenechá dlho čakať. Naživo sa predstavia už dnes počas vysielania projektu JOJka v meste televízie JOJ. Na Bardejovskom pódiu si pod taktovkou bandleadra Petra Biča zahrajú pôvodní členovia Ivo Bič, Jozef Zima, Vlado Čekan, ale aj noví členovia, speváčka Victoria, klavirista Zoli Tóth. Zaujímavosťou je, že aj Zoli pôvodom pochádza z východu. Usadil sa však v Seredi, kde spolu s Jimim Cimbalom vlastnia nahrávacie štúdio a vydavateľstvo. Tóth má vo svojich 34 rokoch za sebou úspešnú kariéru. Okrem toho, že svojím klavírnym umením sprevádzal Máriu Čírovú, Zuzanu Smatanovú, Samuela Tomečka, býva neodmysliteľnou súčasťou televíznych projektov Československá Superstar, Hlas Československa či Milujem Slovensko. To, že je tento mladý muzikant spolumajiteľom nahrávacieho štúdia, je pre kapelu obrovským benefitom.

 

„Momentálne sme veľmi často v štúdiu, pracujeme na nových skladbách, chystáme koncertný program a tiež veľmi zaujímavú spoluprácu so svetovým umelcom. Nový singel spolu s videoklipom predstavíme čoskoro,“ uviedol pre médiá zakladateľ kapely Peter Bič.

 

O kapelu je aj napriek nečakaným personálnym zmenám veľký záujem. Po premiérovom vystúpení v Bardejove skupina v septembri absolvuje vystúpenia v Prešove, Nitre, Novom Meste nad Váhom, Karlových Varoch, Michalovciach, niekoľkokrát aj v domácich Košiciach.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies