Skupina O.B.D. vystúpi 18. decembra v Bratislave

NETKY.SK • 12 December 2016, 11:01 • 2 min
Skupina O.B.D. vystúpi 18. decembra v Bratislave

BRATISLAVA - Slovenská kapela O.B.D. sa predstaví v nedeľu 18. decembra v Bratislave. Špeciálnym predvianočným vystúpením, ktoré sa uskutoční v miestnom Flame Music Bare, si chcú uctiť zosnulého hudobníka Juraja "Ďura" Černého.

slovakia

left justify in out

Formácia na ňom zahrá skladbu Gloria z vianočnej kompilácie Bratislavská beatová omša (1995), ktorej spoluautorom je práve Černý. "Po prvý raz zaznie naživo aj naša Gloria. Od jej vzniku v roku 1995 sme ju totiž doteraz nikdy nehrali naživo. Bude to aj taká spomienka na Ďura Černého, výborného hudobníka a nášho kamaráta, ktorý vo februári predčasne skonal. On totiž skladbu Gloria produkoval," priblížil spevák Roman "Galo" Galvánek.

 

 

Okrem Glorie zaznejú na bratislavskom koncerte aj novinky z ich ostatného albumu Stereo (2016) či staršie skladby, ktoré kapela nezvykla hrávať naživo. Fanúšičky a fanúšikovia si tak budú môcť vypočuť piesne ako Púpavy, Stereo, Ľalia, Padám preč či známe Komáre.

 

Kapela O.B.D. (Orchester Bronislava Dobrotu) od svojho vzniku v roku 1993 stihla vydať albumy O.B.D. (1995), O.B.D. Zdraví (1996), Chupacabras (1998), 7 a pol (2006) a spomínaný Stereo. Medzi ich najznámejšie skladby patria tiež Džadžuli dža, Slnečný deň, Takto to funguje, Biely strom, Letím na Venušu, S mojím ohňom sa hraj, Zmoknutý vták alebo Prečo sa pýtaš?. Pri príležitosti 20. výročia založenia O.B.D. vyšla v roku 2013 Audiografia 1994 - 2008. Formáciu v súčasnosti tvoria okrem Galvánka aj Bronislav Dobrota, Martin Valihora a Richard Šimurka. Medzi hosťujúcimi muzikantmi sú napríklad Silvo Sališ, Juraj Majer, Marek Žilinec, Oliver Ďurčo a Marián Jaslovský.
Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies