Skupina Nocadeň pripravuje koncertné turné Pozemskí astronauti

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 17:28 • 2 min
Skupina Nocadeň pripravuje koncertné turné Pozemskí astronauti

BRATISLAVA – Skupina Nocadeň pripravuje koncertné turné, ktoré ponesie názov Pozemskí astronauti Galaxy S7 Tour.

slovakia

left justify in out

Predstavia na ňom piesne z nového albumu Pozemskí astronauti. Kopinovci a spol. sa predstavia 14. apríla doma v Košiciach, 21. apríla v Bratislave a 23. apríla v Trenčíne.

 

Skupina absolvovala vystúpenia v rámci hudobných festivalov, na samostatné turné vycestuje po dlhom čase. „Turné sme mali naposledy pri albume Ikony, medzitým sme album nevydali, takže, ak to dobre rátam, je to už sedem rokov,“ uviedol pre TASR líder skupiny, spevák a skladateľ Rasťo Kopina.

„Ponúkneme kapelu, ktorá, myslím si, chytila druhý dych, zažíva úspešný comeback a dostala sa do veľmi dobrej, priam životnej formy, bude to prierez našou tvorbou, sme na scéne už pomaly 20 rokov, takže to je už nejaký čas. Budú to pesničky, ktoré ovplyvnili životy možno nielen tých fanúšikov, ale aj rodičov fanúšikov, možno si dali prvý bozk pri niektorej z našich pesničiek,“ dodal Kopina.

 

Skupinu Nocadeň založili bratia Rasťo a Róbert Kopinovci v decembri 1997. V marci 2000 vydali debutový album Nocadeň, hitom z neho sa stala skladba Steny. V septembri 2001 vydali druhý Slová už nevravia nič, v septembri 2003 pridali tretí Katarzia s hitmi Kým nás smrť nerozdelí a Letíš, padáš. Vo februári 2006 vyšiel ich štvrtý štúdiový album Nestrieľajte do labutí so skladbami Jackie Chan, Nestrieľajte do labutí a V súhvezdí. V auguste 2006 vydali výberový album s názvom Retrospektíva. Piaty štúdiový album Ikony vyšiel 6. októbra 2008, prvým singlom z neho bola skladba Iba pár minút. V apríli 2015 vydali šiesty štúdiový album Pozemskí astronauti. Prvým hitom z neho je skladba Havran.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies