Skupina N.W.A plánuje reunion na festivale Coachella

NETKY.SK • 18 Január 2016, 11:23 • 2 min
Skupina N.W.A plánuje reunion na festivale Coachella

LOS ANGELES - Americká hip-hopová skupina N.W.A plánuje reunion na kalifornskom Coachella Music & Arts Festivale, ktorý sa bude konať v apríli. Informáciu potvrdil v šou The Talk niekdajší člen formácie, rapper a herec Ice Cube, ktorý mal pôvodne ponúknuť sólový koncert.

slovakia

left justify in out

"Mám v rukáve ešte nejaké triky. Budem sa snažiť dať dokopy členov N.W.A. Dáme tak všetkým krátku lekciu z histórie o Ice Cubeovi a N.W.A, Westside Connection, o všetkom, čo som počas tých rokov robil," povedal 46-ročný rapper, ktorý pôsobil v triu Westside Connection v období 1994 - 2005.

 

Festival ponúkne tento rok aj ďalšie dva reuniony, konkrétne pôjde o kapelu Guns N' Roses s pôvodným gitaristom Slashom a basgitaristom Duffom McKaganom a ďalej formáciu LCD Soundsystem. Coachella v minulosti zažila comebacky interpretov ako napríklad Rage Against the Machine v roku 2007 či Outkast v roku 2014.

 

Skupina N.W.A vznikla v roku 1986 a vydala dva albumy Straight Outta Compton (1988) a Niggaz4Life (1991), ktorý dobyl americký rebríček Billboard 200. Okrem toho má na konte aj šesť kompilácií a jednu EP nahrávku. V skupine pôsobili okrem spomínaného Ice Cubea aj Arabian Prince, DJ Yella, Dr. Dre, MC Ren a zosnulý Eazy-E. Formáciu, o ktorej vznikol film Straight Outta Compton (2015), uvedú 8. apríla do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona