Skupina MOL prevzala čerpacie stanice Lukoil v Českej republike

NETKY.SK • 3 December 2014, 17:41 • 2 min
Skupina MOL prevzala čerpacie stanice Lukoil v Českej republike

BRATISLAVA - Skupina MOL v stredu prevzala obchodné aktivity spoločnosti Lukoil Czech Republic, s. r. o v Českej republike, vrátane 44 čerpacích staníc Lukoil.

slovakia

left justify in out

Vďaka tejto transakcii tak na českom trhu pôsobí prostredníctvom troch značiek Slovnaft, Pap Oil a Lukoil. "Do budúcna plánujeme českým zákazníkom predstaviť značku MOL, pod ktorou prevádzkujeme naše čerpacie stanice v Maďarsku, Rakúsku, Rumunsku, Slovinsku a Srbsku, a zároveň zachovať aktuálne prevádzkovanú značku čerpacích staníc Pap Oil," uviedol viceprezident skupiny MOL pre maloobchod Lars Höglund.

 

Podľa zverejnených informácií zostáva ponuka motorových palív a väčšiny ďalšieho tovaru a služieb, vrátane palivových kariet Lukoil, aj po ukončení prevzatia nezmenená. Skupina v máji tohto roku oznámila aj akvizíciu 208 čerpacích staníc Agip v troch štátoch regiónu strednej a východnej Európy, vrátane Českej republiky. Po splnení všetkých zmluvných podmienok a ukončení transakcie sa skupina MOL zaradí medzi desať najväčších spoločností v Českej republike podľa tržieb. 

 

Skupina MOL je integrovaná nezávislá medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť so sídlom v hlavnom meste Maďarska, Budapešti. Pôsobí vo viac ako 40 štátoch sveta a zamestnáva takmer 29 000 ľudí. V rámci integrovaného riadenia dodávateľského reťazca prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Taktiež má vlastnú sieť viac než 1 700 čerpacích staníc v 11 štátoch strednej a juhovýchodnej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies