Skupina MOL je opäť súčasťou Dow Jones Sustainability World Index

NETKY.SK • 14 September 2016, 15:52 • 2 min
Skupina MOL je opäť súčasťou Dow Jones Sustainability World Index

BRATISLAVA/BUDAPEŠŤ - Skupina MOL sa opäť stala súčasťou svetového indexu udržateľnosti Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI). Informovala o tom dnes skupina MOL, ktorá bola v DJSWI uvedená už v rokoch 2010 a 2011 a stala sa opäť súčasťou indexu po päťročnej prestávke.

slovakia

left justify in out

Hodnotenie uskutočnila spoločnosť RobecoSAM, ktorá sa špecializuje na investície v oblasti udržateľnosti. RebecoSAM hodnotila 68 najväčších verejne obchodovateľných integrovaných spoločností v ropnom a plynárenskom sektore, z ktorých odporučila na zaradenie do indexu 10.

 

"Naším cieľom je úplne integrovať udržateľnosť do našich každodenných činností. Pre nás je veľmi dôležitá bezpečnosť zamestnancov, komunít a životného prostredia, nech už pôsobíme kdekoľvek," povedal generálny riaditeľ skupiny MOL József Molnár.

 

Skupina MOL je integrovaná, medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť s centrálou v Budapešti. Pôsobí vo viac ako 30 krajinách, zamestnáva 26.000 ľudí po celom svete. V súčasnosti má skupina výrobné aktivity v ôsmich krajinách a prieskumné aktíva v 13 krajinách. Prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Skupina MOL tiež vlastní sieť viac než 2000 čerpacích staníc v 10 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies