Skupina Matador chce rozšíriť svoje vývojové centrum, má zamestnať desiatky ľudí

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 17:33 • 2 min
Skupina Matador chce rozšíriť svoje vývojové centrum, má zamestnať desiatky ľudí

BRATISLAVA - Skupina Matador plánuje rozšíriť svoje výskumno-vývojové centrum Automotive v Dubnici nad Váhom.

slovakia

left justify in out

Ako informovala spoločnosť na stredajšej tlačovej besede, v súčasnosti v centre pracuje 90 zamestnancov, pričom koncom tohto roka by už to malo byť 150. „V tomto roku plánujeme preinvestovať približne 600 tisíc eur do výstavby laboratória robotiky, čo bude prvou zo série investícií do výskumno-vývojového centra,“ dodala skupina.


Matador taktiež v tomto roku plánuje začať s výstavbou nového dizajnového štúdia v Mladej Boleslavi. Plánované dokončenie je začiatkom roka 2017. Týmto si skupina Matador dobuduje kompetencie v oblasti vývoja a prototypovania automobilov. Tento projekt si vyžiada celkovú investíciu vo výške viac ako 3 miliónov eur a vytvorí približne 50 pracovných pozícií.

 

Tohtoročná najväčšia investícia skupiny Matador sa však týka projektu rozšírenia závodu v Nitre. Tu chce firma za 22,4 milióna eur vybudovať novú lisovňu a zvarovňu. Vytvoriť by sa malo vďaka tejto investícii 170 nových pracovných miest. Začiatok produkcie v rozšírenej výrobnej hale očakáva skupina koncom tohto roka.


Matador Holding je slovenské priemyselné zoskupenie, ktoré podniká v dizajne, vývoji a výrobe pre automobilový priemysel, strojárstve a automatizačných technológiách. Okrem Slovenska vyrába v Českej republike, Rusku a Francúzsku, vývojové kapacity má sústredené v Česku a na Slovensku. Skupina dodáva svoje výrobky pre také automobilky ako napríklad Porsche, Volkswagen, Audi, Škoda, BMW, Volvo, Suzuki, Honda či Citroen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies