Skupina Liberty Media sa dohodla na odkúpení seriálu majstrovstiev sveta F1

NETKY.SK • 8 September 2016, 09:25 • 2 min
Skupina Liberty Media sa dohodla na odkúpení seriálu majstrovstiev sveta F1

WASHINGTON - Americká investorská skupina Liberty Media sa vo štvrtok dohodla na odkúpení automobilového seriálu majstrovstiev sveta F1 za 4,4 miliardy dolárov od konzorcia predajcov na čele s CVC Capital Partners.

slovakia

left justify in out

Liberty Media má podiel vo viacerých športových odvetviach a zábavnom priemysle, napríklad klub zámorskej bejzbalovej MLB Atlanta Braves či prevádzkovateľa satelitných rádií SiriusXM.

 

Prezident a výkonný riaditeľ Greg Maffei vyhlásil, že skupina je nadšená, že sa stala súčasťou F1. "Naša dlhodobá perspektíva a skúsenosti s mediálnymi a športovými aktívami nám pomôžu byť dobrými správcami F1, z čoho budú ťažiť fanúšikovia, tímy i naši akcionári," povedal.

 

Predsedom F1 bude Chase Carey, ktorý je zároveň podpredseda spoločnosti 21st Century Fox. Úlohu výkonného riaditeľa si udrží Bernie Ecclestone.

 

Celková výška transakcie je vyše osem miliárd dolárov, pričom 4,1 miliárd ide na pokrytie existujúceho dlhu F1. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies