Skupina Kolowrat si dá prestávku, potrebuje vyvetrať myseľ

NETKY.SK • 18 November 2015, 15:08 • 2 min
Skupina Kolowrat si dá prestávku, potrebuje vyvetrať myseľ

BRATISLAVA - Slovenská skupina Kolowrat si dá od januára 2016 prestávku.

slovakia

left justify in out

"Členovia kapely pristúpili k tomuto kroku po dlhej úvahe a prestávku vidia ako terapiu s možnosťou ponoriť sa do iných vôd, vyvetrať myseľ, odstúpiť od obrazu a uvidieť sa znova.  Vo chvíli, keď sa to podarí, bude mať zmysel vrátiť sa späť," uviedla skupina v oficiálnom vyhlásení. Formácia sa dovtedy predstaví ešte v piatich slovenských mestách a tiež v Prahe.


Skupina Kolowrat vznikla v septembri 1999 v Košiciach. Založili ju Peter Lorko (gitara) a Rasťo Rusnák (spev). Prvý koncert odohrali v roku 2001. Ich debut Vrany sa vracajú vyšiel v roku 2006. O tri roky neskôr nahrali album Slnko je vo veži. Kolowrat zaň nominovali na Radio_Head Award v kategóriách Album roka - poslucháčska cena, Album roka - cena kritikov aj Singel roka (Ja a slečna Ts). Ich tretí a zatiaľ posledný album má názov Pobiť sa/utiecť (2013). Aktuálnu zostavu tvoria Rastislav Rusnák (spev, texty, hudba), Peter Lorko (gitara, hudba), Zuzka Ďurčeková (bicie), Ján Horňák (basgitara) a Robo Rímsky (gitara).

 



Naplánované koncerty kapely Kolowrat:
3. decembra - Bratislava, U Očka (hosť: Živé Kvety)
4. decembra - Praha, Basement Bar
11. decembra - Piešťany, Piešťanský pivovar
12. decembra - Banská Štiavnica, Art Cafe
18. decembra - Košice, Tabačka Kulturfabrik
19. decembra - Prešov, Christiania



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies