Skupina Kofola sa rozrástla o spoločnosť Studenac

NETKY.SK • 20 December 2016, 13:21 • 2 min
Skupina Kofola sa rozrástla o spoločnosť Studenac

BRATISLAVA - Firma Radenska, ktorá je členom skupiny Kofola, v utorok dokončila akvizíciu spoločnosti Studenac. Produktové portfólio Radenskej sa vďaka tejto akvizícii rozšíri o prírodnú minerálnu vodu Studenac, pramenitú vodu Studena a sirupy Lero. Informovala o tom spoločnosť Kofola.

slovakia

left justify in out

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Radenska Mariana Šefčoviča má akvizícia dôležitý význam pri budovaní postavenia na trhu nielen v Chorvátsku, ale aj v širšom regióne. "Budeme tiež pracovať s množstvom synergických efektov, ktoré sme identifikovali počas akvizície. Máme pre to k dispozícii kvalitný lokálny tím, ktorý pozná veľmi dobre zvyklosti miestneho regiónu. Aby sme zachovali kontinuitu výroby, všetci zamestnanci firmy Studenac sa stávajú našimi zamestnancami," uzavrel Šefčovič.

 

Skupina Kofola je výrobcom nealkoholických nápojov so šiestimi výrobnými závodmi na štyroch európskych trhoch. Celkovo skupina Kofola zamestnáva 2 000 ľudí. Do produktového portfólia spoločnosti patrí nápoj Kofola, pramenitá voda Rajec, rad sirupov Jupí, hroznový nápoj Vinea, detské nápoje Jupík, energetické nápoje Semtex a ďalšie.

 

Spoločnosť Radenska sa v roku 2015 stala členom skupiny Kofola. Portfólio tradičných značiek minerálnych vôd Radenska, ovocných nápojov Ora a Oaza bolo v minulom roku doplnené o značky nápojov Nara, Inka a Voćko. Od roku 2016 sa Radenska stala výrobcom a distribútorom nápojov Pepsi, Mirinda a 7Up na chorvátskom trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies