Skupina Kofola presúva sídlo do ČR

NETKY.SK • 16 September 2015, 09:59 • 2 min
Skupina Kofola presúva sídlo do ČR

BRATISLAVA - Skupina Kofola presúva svoje sídlo do Českej republiky. Ako informovala, aktivity existujúcej materskej firmy Kofola S.A., ktorá bola pre obchodovanie s akciami na varšavskej burze registrovaná v Poľsku, budú presunuté do českej entity Kofola ČeskoSlovensko, a.s., so sídlom v Ostrave.

slovakia

left justify in out

"Naším primárnym cieľom je mať sídlo skupiny v Českej republike. Kroky, ktoré sme zatiaľ v rámci projektu podnikli, sú prevažne právne a administratívne, nemajú faktický dopad na dianie v spoločnosti," uviedol finančný riaditeľ skupiny Daniel Buryš. Zároveň dodal, že akcionári zvažujú umiestnenie akcií na pražskej burze.
Spoločnosť pre spomínaný vstup na Burzu cenných papierov Praha dokončuje prospekt cenného papiera, ktorý v najbližšom čase predloží na schválenie Českej národnej banke. Ako informovala Kofola, presun sídla holdingu a súvisiace prevody akcií sa uskutočnia formou neverejnej transakcie s tým, že sa na nej budú podieľať len existujúci akcionári. V rámci tejto operácie sa teda nebudú ponúkať žiadne akcie na úpis verejnosti alebo novým investorom. Prípadná ponuka akcií novým investorom by sa uskutočnila, ak sa tak skupina a jej akcionári rozhodnú neskôr, a to buď v štvrtom kvartáli tohto roka alebo v prvom štvrťroku 2016.


Firma už v minulosti uviedla, že prípadná ponuka akcií by sa mohla skladať z emisie nových akcií alebo predaja existujúcich akcií. Táto ponuka by sa mohla skladať z ponuky akcií na burze v Českej republike i v Poľsku, a to vrátane umiestnenia akcií aj na varšavskej burze.


Skupina Kofola je jedným z najvýznamnejších výrobcov nealkoholických nápojov s ôsmimi výrobnými závodmi na piatich európskych trhoch. Celkovo skupina zamestnáva 2 300 ľudí. Do produktového portfólia spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko patrí tradičný kolový nápoj Kofola, pramenitá voda Rajec, rad ovocných nápojov a sirupov Jupí, hroznový nápoj Vinea, detské nápoje Jupík, či energetické nápoje Semtex. Od začiatku roka 2015 Kofola distribuuje produkty spoločnosti Rauch v Českej republike a na Slovensku. Najnovším prírastkom do skupiny Kofola je slovinská spoločnosť Radenska, výrobca rovnomenných minerálnych vôd.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies