Skupina Jamiroquai predstavila pieseň Cloud 9

NETKY.SK • 10 Február 2017, 13:37 • 2 min
Skupina Jamiroquai predstavila pieseň Cloud 9

BRATISLAVA - Anglická skupina Jamiroquai zverejnila skladbu Cloud 9. Novinka je druhou ukážkou z pripravovaného albumu Automaton, ktorý formácia plánuje vydať 31. marca.

slovakia

left justify in out

Prvým singlom sa stala titulná pieseň, ktorú predstavili koncom januára priamo s videoklipom. Štúdiovka bude obsahovať celkovo dvanásť piesní. Jamiroquai k novinke absolvujú aj turné, v rámci ktorého sa predstavia aj na českom festivale Colours of Ostrava. Ten sa bude konať od 19. do 22. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic v Ostrave.


Formácia Jamiroquai vznikla v roku 1992 v Londýne. V súčasnosti jej zostavu tvoria Jay Kay, Matt Johnson, Rob Harris, Paul Turner, Derrick McKenzie, Sola Akingbola, James Russell, Jim Corry a Malcolm Strachan. Úspech dosiahli hneď s debutovou štúdiovkou Emergency On Planet Earth (1993), obsahujúcou hit Too Young To Die, ktorá dobyla britský rebríček.

 

Nasledovali albumy The Return Of The Space Cowboy (1994), Travelling Without Moving (1996), Synkronized (1999), A Funk Odyssey (2001), Dynamite (2005) a Rock Dust Light Star (2010). V roku 1998 získali Grammy za skladbu Virtual Insanity z albumu Travelling Without Moving. Známa je aj ich skladba Deeper Underground, ktorú nahrali pre film Godzilla (1998).





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies