Skupina Iron Maiden zverejnila prvú ukážku z nového albumu The Book Of Souls

NETKY.SK • 17 August 2015, 14:13 • 2 min
Skupina Iron Maiden zverejnila prvú ukážku z nového albumu The Book Of Souls

LONDÝN– Anglická heavymetalová legenda Iron Maiden avizuje vydanie nového albumu. Bude mať názov The Book Of Souls a prvou ukážkou je pieseň Speed Of Light, ku ktorej už stihli nakrútiť aj videoklip.

slovakia

left justify in out

Šestnásty štúdiový album Iron Maiden vychádza 4. septembra. Kapela ho nahrala v Paríži v Guillame Tell Studios, kde vznikla aj platňa Brave New World, jeden z najvydarenejších titulov diskografie Iron Maiden. Nahrávka bola hotová začiatkom roka, ale skupina sa vzhľadom na zdravotný stav speváka Bruca Dickinsona rozhodla vydanie odložiť.

 

Novinka obsahuje jedenásť skladieb, celkový čas presahuje 90 minút. Väčšinovým autorom je tradične basgitarista Steve Harris, podieľal sa na siedmich piesňach, dve skladby zložil Bruce Dickinson. Na zostávajúcich piesňach sa podieľala dvojica Dickinson - Smith. Vizuálny koncept albumu navrhol Mark Wilkinson, s ktorým kapela spolupracovala už v minulosti.

 

Heavymetalová formácia Iron Maiden vznikla v londýnskej štvrti Leyton v roku 1975. Založil ju basový gitarista a spevák Steve Harris, k názvu Iron Maiden, teda Železná panna ho inšpiroval film Muž so železnou maskou (A Man In The Iron Mask). V roku 1980 vydali debutový album Iron Maiden. Ich dráhu dnes dokumentuje pätnásť štúdiových albumov, zatiaľ posledný The Final Frontier vydali v auguste 2010, predchádzajúci s názvom A Matter of Life and Death vyšiel v septembri 2006.

 

Tri z nich, The Number Of The Beast (vydaný v marci 1982), Seventh Son of a Seventh Son (apríl 1988) a Fear of the Dark (máj 1992) sa dostali v rebríčku až na prvé miesto. K diskografii patrí ešte sedem kompilačných a jedenásť live albumov. Iron Maiden ako headliner vystúpili 27. júna 2013 na 10. ročníku festivalu Topfest.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies