Skupina Indov pri slávnom Tádž Mahale brutálne dobila švajčiarsky pár

NETKY.SK • 26 Október 2017, 13:37 • 2 min
Skupina Indov pri slávnom Tádž Mahale brutálne dobila švajčiarsky pár

LAKHNAÚ - Polícia v Indii vyšetruje brutálnu bitku švajčiarskej partnerskej dvojice v opevnenom meste Fatéhpur Síkrí, 50 kilometrov od slávneho mramorového mauzólea Tádž Mahal, ktoré sa nachádza v meste Ágra.

slovakia

left justify in out

Polícia vo štvrtok informovala, že Quentina Jérémyho Clerca a jeho priateľku Marie Drozovú (obaja 24) dobila cez víkend vo Fatéhpur Síkrí v indickom štáte Uttarpradéš palicami a kameňmi skupina mladých mužov. Po útoku mal Clerc rozbitú lebku a Drozová zlomeninu ruky.

 

Švajčiarska dvojica z mesta Lausanne polícii povedala, že muži ich v nedeľu 22. októbra provokovali a prenasledovali a naliehali, aby si s nimi Drozová urobila selfie. Keď Clerc mužov požiadal, aby odišli, tí ich začali biť palicami a niekto zo skupiny útočníkov hádzal do dvojice kamene. Turistov našli po útoku zbitých na ceste vo Fatéhpur Síkrí.

 

Indická ministerka zahraničných vecí Sušamá Svarádžová na Twitteri napísala, že jej ministerstvo požiadalo vládu štátu Uttarpradéš o správu. Svarádžová uviedla, že "incident ju mrzí".

 

Indická polícia následne vo štvrtok zatkla prvého zo štyroch podozrivých. K zatknutiu došlo neďaleko mesta Ágra niekoľko hodín po výzve ministerky zahraničných vecí, aby jej miestne úrady predložili správu o prípade.

Fatéhpur Síkrí bolo kedysi sídelným mestom slávneho cisára Mogulskej ríše (1526–1858) Akbara, nazývaného aj Akbar Veľký (1542-1605), a je obľúbené medzi zahraničnými aj domácimi turistami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies