Skupina IMT Smile praje so Symfonickým orchestrom Najkrajšie Vianoce

NETKY.SK • 18 December 2015, 12:53 • 2 min
Skupina IMT Smile praje so Symfonickým orchestrom Najkrajšie Vianoce

BRATISLAVA – Skupina IMT Smile sa spojila so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu i Detským a dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu a spoločne nanovo nahrali pieseň Najkrajšie Vianoce.

slovakia

left justify in out

Ivan Tásler so skupinou IMT Smile pripravili pre svojich fanúšikov pred Vianocami dvojité prekvapenie. Prvým je skladba Najkrajšie Vianoce, ktorá pôvodne vyšla pred piatimi rokmi a teraz ju bratia Táslerovci s kapelou obliekli do nového symfonického šatu. O nové aranžmány piesne sa postaral Vladislav Šarišský, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu viedol dirigent Adrián Kokoš.

 

"Skladba Najkrajšie Vianoce patrí k mojim najobľúbenejším a teraz, s orchestrom a zborom, dostala ešte vianočnejšiu atmosféru. Teším sa, že sa nám podarila taká veľkolepá nahrávka. Bola to prvá spolupráca IMT Smile s takým veľkým orchestrom a musím priznať, že veľmi inšpiratívna," povedal pre médiá líder skupiny Ivan Tásler.

 

Druhým prekvapením a zároveň pekným darčekom nielen pod vianočný stromček je vydanie albumu Nech sa páči z roku 2000 na vinylovej platni. Ide o tretí radový album, ktorým kapela potvrdila svoju silnú pozíciu na slovenskej hudobnej scéne. Piesne Vyvedený z miery, Opri sa o mňa či cover verzia skladby Jara Filipa Za dedinou už patria dnes do zlatého fondu skupiny a fanúšikovia ich na koncertoch ovládajú od slova do slova. Textársky sa na albume okrem Vlada Krausza podieľal aj Richard Müller, ktorý otextoval úvodnú rockovú pieseň Tajné milovanie, Zemepis lásky, Vyspal som sa z teba a krehkú Urobme si lásku. Album vychádza v limitovanom počte ako dvojplatňa a je obohatený o dve bonusové skladby Mám chuť a Ako je nám dobre.

 

"Sám som v poslednom období prišiel na chuť vinylovým platniam. Kupujem si albumy mojich obľúbených kapiel a interpretov na vinyle. Preto je super, že môžeme teraz aj my ponúknuť našim fanúšikom album na tomto nosiči," dodal Ivan. Pieseň Najkrajšie Vianoce i niektoré skladby z albumu Nech sa páči zaznejú už v sobotu 19. decembra v pražskej O2 aréne, kde skupina vystúpi s umeleckým súborom Lúčnica a českému publiku spoločne predstavia úspešný projekt Made in Slovakia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies