Skupina IMT Smile otvorí festivalovú sezónu na domácom Dobrom festivale

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 15:48 • 2 min
Skupina IMT Smile otvorí festivalovú sezónu na domácom Dobrom festivale

BRATISLAVA/PREŠOV - V piatok 17. júna sa otvárajú brány Dobrého festivalu a areál prírodného kúpaliska Delňa v Prešove privíta prvých návštevníkov. Skupina IMT Smile si pripravila špeciálny program s Petrom Lipom a Katkou Knechtovou, hrať doma je pre nich srdcová záležitosť.

slovakia

left justify in out

Neodmysliteľnou súčasťou a jedným z headlinerov festivalu, ktorý vždy pritiahne najviac fanúšikov, je nepochybne domáca kapela IMT Smile. Aj tento rok Ivan Tásler a spol. potvrdili účasť a pre fanúšikov si Ivan s kapelou pripravil exkluzívny program.

 

„Toto leto nebudeme hrať na mnohých festivaloch, v podstate hráme len na Dobrom festivale a ešte na zopár akciách, keďže intenzívne pripravujeme náš projekt s IMT Smile hiSTORY,“ upresňuje Miro Tásler.„Pre Prešovčanov sme si však pripravili naozaj špeciálne vystúpenie, stretneme sa tam s našimi kamarátmi a aj bývalými členmi IMT Smile, zahráme si s Petrom Lipom aj Katkou Knechtovou, na čo sa veľmi teším“.

 

Fanúšikovia si na internete mali možnosť pozrieť video, v ktorom prešovské kapely a interpreti vysvetľovali, čo pre nich znamená hrať na Dobrom festivale. „Zahrať si na vlastnej akcii je špeciálna vec. Celý festival čakám na tento moment. Pred festivalom a počas prvého dňa riešim všetko možné, stavby šatní, plotov, pódií... Keď ale začne hrať IMT Smile, tak tieto myšlienky končia. Ostáva hudba,“ dodal organizátor festivalu a kapelník Miro Tásler. 

 

Hviezdy formátu, ako je LTJ Bukem či jeho sparingpartner MC Stamina, mávajú rôzne špeciálne požiadavky na organizátorov. Organizátori v predchádzajúcich rokoch zháňali maséra pre DJ Goldieho, ktorý na Dobrom festivale vystúpil v roku 2012, naopak Steven Seagal bol veľmi skromný a nenáročný. „LTJ Bukem nemal takmer žiadne požiadavky. Voda, zelenina, ovocie. Veľmi jednoduché. MC Stamina bol už zložitejší. Bezlepková strava a podobne. Pre festival je však zložitejšia skôr šatňa pre folklórny súbor. Minulý rok Lúčnica, tento rok PUĽS. To je vždy ten najväčší stan za pódiom s množstvom stoličiek a občerstvenia,“ doplnil.

 

Okrem domácich IMT Smile na Dobrom festivale po prvý raz vystúpi Richard Müller, PUĽS, ďalšími účinkujúcimi budú Žobráci, Kandráčovci, Chiki liki tu-a, Heľenine oči, Korben Dallas, Nocadeň, česká black-metalová legenda Törr, Eleven Hill, Katka Koščová, Satin Lead, Róbert Mikla a priatelia, N3O Akustika, Karpina, Psilocybe Larvae (RUS), Ramchat, Walter Schnitzelsson, Wild People, Grexabat, Michaella, Sanchez Amsterdam, Edo Klena, Lunatic Gods, Doomas, Ester, AMC Trio, Olis Bakulu+Slight, B-COMPLEX/Matia, Duall, Le Babar (B), IM Cyber (CZ), LTJ Bukem+MC Stamina (UK), Back2Love DJs+Gapa Sax a mnohí ďalší.

 

Festival ponúkne aj bohatý sprievodný program pre deti i dospelých. Okrem premietania filmov je pripravený workshop prvej pomoci, prehliadka rôznych druhov bojových umení, joga, zumba. Návštevníkom sa predstavia takmer dve desiatky športových klubov, ktoré predvedú ukážku svojho umenia zo štýlov ako kick box, capoeira oxumare, ju-jitsu, aikido, taekwondo či judo. Japonské bojové umenie na žinenke predvedie aj sensei Peter Tomko z dojo Red Dragon zo Strážskeho, žiak Stevena Seagala.

 

Rodičia môžu využiť aj prítomnosť profesionálnych animátorov v detskom kútiku, ktorí im ich ratolesti radi postrážia, kým si oni vychutnajú bohatý program festivalu. Detský kútik bude rozdelený do viacerých zón - herňa, tvorivý stan, lezecká zóna, paintball a zábavná zóna. Vo všetkých bude prebiehať program paralelne, deti sa môžu tešiť na to, že si zaspievajú, zatancujú, pripravené bude maľovanie na drevo, sklo, textil, zábavou určite bude výroba šperkov, maľovanie na tvár, zdobenie muffinov.

 

Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal. TASR informovala PR manažérka festivalu Hana Tásler.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies