Skupina Hex má nový letný singel Keď sme sami

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 11:40 • 2 min
Skupina Hex má nový letný singel Keď sme sami

BRATISLAVA - Bratislavská skupina Hex si pre fanúšikov pripravila letné prekvapenie v podobe nového singla s názvom Keď sme sami.

slovakia

left justify in out

Autorsky sa pod skladbu podpísal zohratý tandem Peter „Ďuďo“ Dudák a Martin „Fefe“ Žúži. Singel sa objaví na špeciálnom výberovom albume, ktorý sa Hexáci chystajú vydať na jeseň. Fanúšikovia si môžu novinku po prvýkrát naživo vypočuť na festivale Žákovic Open.

„Pesničku sme urobili s Ďuďom, ja som priniesol nápad, na ktorom sme začali pracovať. Keď sme sa stretli o pár dní, Ďuďo mi zvestoval, že nahral nový refrén. Keď mi to pustil, bol som nadšený. Niekedy sa proste stane, že veci zapadnú do seba tak, akoby k sebe odjakživa patrili,“ opisuje skladateľský proces autor hudby a textu Martin „Fefe“ Žúži.

„Nový singel vznikal tak, ako už pár našich hitov, napríklad Vetroň. Refrén som spravil nezávisle ako úplne inú pesničku. Spojili sme ich a celkom pekne to funguje. A bolo to relatívne rýchlo,“ dodáva druhý z autorov Peter Dudák.

„Text som už mal napísaný pár rokov. Finálnu verziu som trochu upravil. Pôvodne bol text orientovaný na zimu, ale nakoniec som ho zovšeobecnil,“ dodáva s úsmevom autor textu Martin Žúži.

Nový singel Keď sme sami znie inak ako hitovky Maťo a Linda, V piatok podvečer či Nikdy nebolo lepšie. „Väčšina našich singlov je v durovej tónine a tato nová je v molovej. Aj preto môže pôsobiť odlišne. Mne sa páči, že sme zariskovali a išli trochu iným smerom. Myslím si, že znie moderne, aj so štipkou melanchólie 80-tych rokov,“ doplnil spevák Peter Dudák. „Veľmi sa teším z nového Hexu. Znovu máme pesničku, ktorá je krásna, iná, naša. Počúvam ju a mám pocit, ako keď sme začínali,“ uzavrel pre médiá basgitarista Yxo Dohňanský.

Špeciálna výberovka

Nová skladba Keď sme sami sa objaví na špeciálnej výberovke, ktorú Hexáci plánujú vydať na jeseň. Bude obsahovať novinku a bonusové CD, ktoré nahrajú spriatelené skupiny Para, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco alebo Polemic. Po prvýkrát predvedú Hexáci novinku naživo na festivale Žákovic Open, ktorý bude 26. a 27. júla. 

Skupina Hex je na hudobnej scéne od roku 1990 a hrá v zostave Peter „Ďuďo“ Dudák (spev, gitara, klávesové nástroje), Tomáš „Yxo“ Dohňanský (basová gitara, vokály), Martin „Fefe“ Žuži (gitara) a Tibor „Tybyke“ Szabados (bicie nástroje). TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies