Skupina Gladiator sfúkne budúci týždeň 20 sviečok na torte

NETKY.SK • 22 September 2011, 18:15 • 2 min
Skupina Gladiator sfúkne budúci týždeň 20 sviečok na torte

Skupina Gladiator sfúkne budúci týždeň 20 sviečok na torte

slovakia

left justify in out

Chlapci z Alekšiniec pri Nitre, ktorí si v roku 1991 dali meno Gladiator, majú za sebou 20 úspešných rokov na slovenskej hudobnej scéne. Dokumentuje ich 15 vydaných albumov.
Dvadsaťročné jubileum oslávi Gladiator vydaním dvojkompilácie s názvom Gladiator 20 rokov, knižného dokumentu ich úspešnej dráhy a hlavne koncertným turné, ktoré sa začne 4. októbra v športovej hale na bratislavských Pasienkoch. Album a knihu pokrstia 29. septembra, keď zároveň oslávia aj 20. narodeniny kapely.
"Je to fantastické, že Gladiator je tu 20 rokov. Keď sme začínali ako malé decká, tak Georgio mal vtedy 14, ja 16 a ani vo sne nás nenapadlo, že by sme mohli vydržať takú dobu. Teraz sa z toho veľmi teším a som rád, že nám osud doprial prežiť toto obdobie s niečím, čo nás veľmi baví," uviedol pre TASR líder kapely Miko Hladký.
"Pamätám si na naše prvé skúšky, na začiatky v kulturáku v Alekšinciach, aj na náš prvý koncert, ktorý sme mali na futbalovom štadióne a prišli všetci," dodal s úsmevom bubeník a textár kapely Georgio Babulic.
Narodeninová kompilácia Gladiator 20 rokov / 1991-2011 ponúka na dvoch diskoch celkom 41 skladieb vrátane novinky s názvom 20 rokov, ktorej autormi sú Miko Hladký a Georgio Babulic. Nechýbajú hity Nemôžem dýchať, Hlavu maj hore, Keď sa láska podarí, Pesnička o Medulienke, Láska, Kúpim si pekný deň, Bonboniéra či Dnes je skvelý deň, ale aj anglicky naspievané songy z úvodných rokov ich dráhy, medzi nimi In Your Head, Third Eye či Free Me. 
"Na prvé cédečko sme chceli zaradiť pesničky, ktoré máme radi a ktoré hrávame na koncertoch a ľudia ich poznajú. To druhé cédečko sme si trocha sebecky nechali pre seba, pretože sme tam vybrali dvadsať nášmu srdcu najbližších piesní zo všetkých albumov, vyberali sme to spoločne celá kapela," povedal k zostave piesní na novej kompilácii pre TASR Miko.
Jubileum oslávi Gladiator tým najlepším spôsobom – koncertným turné Všetko najlepšie Topfest Tour. Jeho hosťami budú Boban i Marko Markovič Orkestar, Zuzana Smatanová, Ivan Tásler i Mário Kuly Kollár. Začne sa 4. októbra v Bratislave, deň nato sa predstavia v Prievidzi, 6. októbra v Nitre, ďalšími mestami na turné budú Martin (7. 10.), Košice (8. 10.) a Humenné (9. 10.). Všetko najlepšie Topfest Tour bude hudobnou prehliadkou toho najlepšieho, čo Gladiator za uplynulé dve desaťročia vyprodukoval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies