Skupina Gladiator sa už pripravuje na sviatky: Dokončili prvú vianočnú skladbu

NETKY.SK • 20 November 2018, 09:30 • 2 min
Skupina Gladiator sa už pripravuje na sviatky: Dokončili prvú vianočnú skladbu

BRATISLAVA – Slovenská kapela Gladiator dokončila prvú vianočnú skladbu s názvom Čas vianočný, ktorú oficiálne predstavia v éteri Slovenského rozhlasu 5. decembra.

slovakia

left justify in out

Na novinke spolupracovali so Symfonickým orchestrom a Detským speváckym zborom Slovenského rozhlasu, ktoré dodali podľa slov speváka kapely Mika Hladkého skladbe zvláštny punc. Skladbu zložil a zaranžoval Tóno Popovič. „Ja sa z toho veľmi teším, pretože naozaj má peknú vianočnú náladu. A je to aj naša prvá spolupráca s orchestrom vôbec. Veľmi sme si to užívali, lebo prácu s orchestrom sme zatiaľ nepoznali. Pri nahrávaní v rozhlase to prebiehalo naozaj pekne a zaujímavo, neskutočne sme sa tešili, keď ten orchester začal hrať. Keď sme to prvýkrát v ich podaní počuli, mali sme zimomriavky. Bolo to silné a krásne. Počuť tú pesničku odrazu s takým telesom je niečo úžasné, naozaj paráda. Boli sme plní očakávania, čo z toho vznikne a hlavne sa nám zdalo perfektné, že sme zložili pesničku a zrazu sa jej toľko ľudí venuje, musia sa to naučiť a tak,“ vyznal sa v rozhovore pre agentúru SITA Hladký.

 



Skladbu i s jej predchodkyňou, pesničkou Keď som s ňou, ku ktorej nedávno Gladiator zverejnili videoklip, zaradia napokon na nový album, ktorého vydanie naplánovali priamo na Vianoce. „Album už máme nachystaný, čakáme len na ten deň, keď vyjde, čo bude 24. decembra. Je to taký zvláštny album, lebo sa na ňom nachádzajú veci, ktoré som chcel zaradiť na niektorý z albumov už dávnejšie, no nestihli sme ich zatiaľ dokončiť. Teraz prišiel ten čas, keď som si všetko v kľude pripravil a ani nás nejako netlačil čas,“ priblížil frontman kapely. „Chcel som preň teda nejaký špeciálny dátum, tak sme googlili a nenašiel som ešte nikoho, kto by vydal album na Vianoce. Najbližšie k tomu boli Beatles s nejakým ich albumom, no nie úplne presne. Trošku tým síce ideme proti sebe, lebo čo sa týka predaja, bude to zložitejšie, hlavne ak by si album chcel niekto kúpiť pod stromček. Ale myslím, že ľudia, ktorí nás majú radi, si to cédéčko určite nejako zaobstarajú,“ uzavrel Hladký.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona