Skupina Gladiator dnes predstaví svoju prvú vianočnú skladbu

NETKY.SK • 5 December 2018, 08:27 • 2 min
Skupina Gladiator dnes predstaví svoju prvú vianočnú skladbu

BRATISLAVA – Slovenská kapela Gladiator predstavuje dnes svoju prvú vianočnú skladbu s názvom Čas vianočný.

slovakia

left justify in out

Na novinke pätica hudobníkov spolupracovala so Symfonickým orchestrom a Detským speváckym zborom Slovenského rozhlasu, ktoré dodali podľa slov speváka a gitaristu kapely Mika Hladkého skladbe zvláštny punc. „Veľmi sa z toho teším, pretože má naozaj peknú vianočnú náladu a je to aj naša prvá spolupráca s orchestrom vôbec. Neskutočne sme sa tešili, keď orchester začal hrať a keď sme prvýkrát počuli skladbu v ich podaní, mali sme zimomriavky. Bolo to silné a krásne. Počuť tú pesničku odrazu zahranú takým telesom je niečo úžasné,“ povedal Hladký.

 



Skladbu i s jej predchodníčkou, pesničkou Keď som s ňou, ku ktorej kapela pred mesiacom zverejnila videoklip, zaradia napokon spolu s ďalšími deviatimi skladbami na nový album, ktorého vydanie naplánovali priamo na Vianoce. „Chcel som nejaký špeciálny dátum, tak sme googlili a nenašiel som ešte nikoho, kto by vydal album na Vianoce. Najbližšie k tomu boli Beatles s nejakou ich štúdiovkou, no nie úplne presne. Trošku tým síce ideme proti sebe, lebo čo sa týka predaja, bude to zložitejšie, hlavne ak by si album chcel niekto kúpiť pod stromček. Ale myslím, že ľudia, ktorí nás majú radi, si to cédéčko určite nejako zaobstarajú,“ uviedol spevák.

 


K novinke by podľa jeho slov časom chceli nakrútiť aj videoklip, nebude to však hneď. „Najprv chceme pesničku spropagovať cez rádio a do vizuálnej podoby sa pustíme neskôr. Máme už natočené nejaké obrazy, ale chceme to dať von až po nejakom čase, aby ten obraz neovplyvnil hneď na začiatku náladu tej pesničky. Nechceme k nej ani taký priamočiary vianočný videoklip, máme zábery z nahrávania s orchestrom a detským zborom, to by sme radi dali nejako dokopy. Vizuálnu podobu teda pesnička určite dostane, ale nie hneď v decembri,“ poznamenal Hladký, ktorý s Gladiatorom neplánuje napokon ani vianočné koncerty. „Máme síce aj teraz v decembri koncerty, ale nie sú vyslovene vianočné, chystáme nejaké charitatívne akcie a tak. Uvidíme, možno na niektorej z nich zahráme aj túto vianočnú skladbu,“ uzavrel známy rodák z Nitry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies