Skupina G20 chce do októbra vypracovať štandardy pre pre boj proti praniu špinavých peňazí

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 18:00 • 2 min
Skupina G20 chce do októbra vypracovať štandardy pre pre boj proti praniu špinavých peňazí

BUENOS AIRES – Členské krajiny skupiny G20 majú lehotu do októbra 2018, aby preskúmali globálne štandardy boja proti praniu špinavých peňazí (AML) v súvislosti s používaním kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas víkendu usporiadali stretnutie ministri financií a guvernéri centrálnych bánk členských krajín G20 a znovu zopakovali svoje plány pozorného monitorovania kryptomien.

 

Členské krajiny vyzvali Finančnú akčnú jednotku (FATF), medzivládny orgán zriadený na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu, aby objasnili, ako by sa dali v priebehu troch mesiacov uplatniť existujúce štandardy AML na kryptomeny.

 

img

 

"Krypto aktíva v súčasnosti nepredstavujú riziko pre globálnu finančnú stabilitu, ale zostávame ostražití. Držíme sa záväzkov, na ktorých sme sa dohodli v marci, týkajúcich zavedenia FATF a zároveň FATF žiadame, aby v októbri 2018 objasnili, ako ich štandardy budú platiť pre krypto aktíva," uviedli členské štáty vo vydanom dokumente.

 

Skupina G20 pôvodne požiadala FATF o AML štandardy pre kryptomeny ešte v marci ako súčasť širšieho úsilia o globálne regulačné smernice v tejto oblasti.

 

img

 

Minulý mesiac bolo oznámené, že FATF plánuje vypracovať záväzné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí pre svetové kryptoburzy.

 

Začiatkom minulého týždňa predstavila Rada pre finančnú stabilitu (organizácia zameraná na analýzu a poskytnutie odporúčaní skupine G20 o globálnych finančných systémoch), niekoľko kľúčových metrík na monitorovanie krypto aktív.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies