Skupina Fragile vydáva album Queen Symphony

NETKY.SK • 3 December 2015, 15:57 • 2 min
Skupina Fragile vydáva album Queen Symphony

BRATISLAVA – S ojedinelým hudobným projektom na zvukovom nosiči prichádza v týchto dňoch skupina Fragile. Dostal názov Fragile Queen Symphony a je poctou tejto úspešnej slovenskej á capella formácie legendárnej britskej skupine.

slovakia

left justify in out

Live album ponúka záznam koncertu v rámci Viva Musica! Festivalu, ktorý uviedli 17. júla tohto roku v Aegon Aréne NTC. Desiatku piesní tvoria Bohemian Rhapsody, Don't Stop Me Now, Killer Queen, Under Pressure, Somebody To Love, These Are The Days of Our Lives, The Show Must Go On, Heaven For Everyone, We Are The Champions, desiatou je Love of My Life. Platňu do života na koncerte v bratislavskom Ateliéri Babylon uviedol spevák Richard Müller.

Po dvoch česko-slovenských turné s Richardom Müllerom má skupina Fragile na svojom konte ďalší úspešný megaprojekt. Fragile v sprievode kapely v zložení Michal Bugala, Juraj Zaujec (gitary), Tomáš Gajlík (klavír), Eugen Vizváry (klávesy), Juraj Griglák (basgitara) a Martin Valihora (bicie) a symfonického orchestra Sinfonietta Bratislava pod taktovkou Braňa Kostku na koncerte uviedli nesmrteľné hity dnes už legendárnej britskej kapely Queen.

 

Pustiť sa do projektu, ako je Queen Symphony, si žiada riadnu dávku odvahy. „Určite, lebo originál je prosto neprekonateľný, tá odvaha spočíva aj v tom, že sme sa báli, ako to ľudia zoberú, aby to nebrali ako nejakú opovážlivosť, že si nevážime to, čo Queen urobili, ako to spieval Freddie. To bolo, samozrejme, nenapodobiteľné. Chceli sme vzdať hold tejto muzike, chceli sme našim ľuďom, ktorí Queen nezažili naživo – však ani my – priblížiť, ako tá hudba pôsobí live. Sme veľmi radi, že to naši fanúšikovia takto pochopili a že nám v tom fandia a že si to užili spolu s nami,“ povedal po koncerte pre TASR šéf skupiny Braňo Kostka.

 

Skupina Queen bol na scéne od leta 1969, názov Queen jej dal Freddie Mercury, 19. februára 1971 vystupujú oficiálne ako Queen v londýnskej hale Hornsey Town. Vydali 15 albumov, ten posledný Made in Heaven už po Mercuryho smrti v novembri 1995. Slávna cesta štvorice Queen skončila 24. novembra 1991, keď v Londýne vo veku 45 rokov zomrel jej líder Freddie Mercury.

 

Nový album si určite nájde mnoho fanúšikov pod vianočným stromčekom. Koncerty a diskografia Fragile sú dokladom toho, že táto formácia si dokonale vie poradiť so všetkými žánrami hudby, od vianočných kolied cez popové songy až po rockové skladby, ako je to v prípade hitu Under Pression, ktorý nahrala skupina Queen spolu s Davidom Bowiem v roku 1991 na album Hot Space.

 

Vokálna skupina Fragile vznikla v roku 2004, zložená je zo známych osobností hudobnej a divadelnej scény. Založil ju dirigent Braňo Kostka. V roku 2007 vydali debutový album Voice Mail, druhým boli Vianoce (2009), Next Level (2010), Deťom (2011), Vianoce II (2011), Live (2012). V septembri 2013 vydali album Hlasy s Richardom Müllerom, tento ojedinelý projekt získal ocenenie Krištáľové krídlo za rok 2013 v kategórii rock, pop, džez aj cenu Zväzu autorov a interpretov ako album roka 2013. Spolu s Richardom Müllerom absolvovali úspešné české a slovenské turné Hlasy, v septembri 2014 vychádza CD a DVD Hlasy 2, ktoré získalo cenu SOZA ako najpredávanejší zvukovo-obrazový nosič za rok 2014.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies