Skupina Erste Group v prvom kvartáli dosiahla čistý zisk 262,2 milióna eur

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 11:49 • 2 min
Skupina Erste Group v prvom kvartáli dosiahla čistý zisk 262,2 milióna eur

BRATISLAVA - Rakúska banková skupina Erste Group v prvom kvartáli dosiahla čistý zisk 262,2 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Išlo o jeho medziročný pokles zo sumy 274,7 mil. eur v prvom štvrťroku vlaňajška, ale o medzikvartálny rast, keďže v záverečnom štvrťroku minulého roka bol čistý zisk Erste Group vo výške 85,6 mil. eur. Čisté úrokové výnosy banky počas januára až marca medziročne klesli o 3,7 percenta na sumu 1,051 mld. eur napriek rastu objemu úverov. Čisté výnosy z poplatkov a provízií však oproti prvému kvartálu vlaňajška stúpli o 3,3 percenta na 457,7 mil. eur. Banka o tom informoval vo vyhlásení, ktoré poskytla agentúre SITA.

Objem úverov a pohľadávok voči zákazníkom k záveru prvého štvrťroka v porovnaní so záverom štvrtého kvartálu vlaňajška stúpol o 1,8 percenta na 133 mld. eur. Objem vkladov klientov bol k 31. marcu na úrovni 144,7 mld. eur, čiže oproti stavu na konci decembra vzrástol o 4,9 percenta. Zvýšil sa predovšetkým objem vkladov v Českej republike a Rakúsku. Podiel klasifikovaných úverov na celkovom objeme pôžičiek sa k záveru marca v porovnaní so stavom k 31. decembru nezmenil a zostal na úrovni 4,9 percenta.

Skupina Erste pôsobí aj na Slovensku. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií Slovenskej sporiteľne sa táto spoločnosť začlenila do finančnej skupiny Erste. Predaj akcií sa uskutočnil v januári 2001. Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies