Skupina Elán zahrá 20. júna na letisku v Holíči

NETKY.SK • 1 December 2014, 11:23 • 2 min
Skupina Elán zahrá 20. júna na letisku v Holíči

BRATISLAVA - Slovenská kapela Elán sa 20. júna predstaví na letisku v Holíči, ktorý sa nachádza neďaleko hraníc s Českou republikou.

slovakia

left justify in out

Koncert sa uskutoční pod holým nebom, na mieste, kde sa už niekoľkokrát konal Cibula Fest. "Každoročne si sem počas Cibula Festu nájde cestu približne 10-tisíc návštevníkov z oboch krajín. Toto miesto si obľúbili a zvykli si naň. Elán netreba nikomu zvlášť predstavovať ani Čechom, ani Slovákom, ktorí ho doslova milujú. Koncertom na hranici dokážeme potešiť naraz dva národy," povedal organizátor Cibula Festu a koncertu skupiny Elán v Holíči Vladimír Chrenka.

 

"Predpoklad je, že v rámci Česka a Slovenska v budúcom roku odohráme približne päť koncertov. Ten v Holíči bude mať špeciálny náboj zmiešaného publika a my sa na to veľmi tešíme," povedal Vladimír Moško z manažérskej agentúry kapely. Elán pricestuje do Holíča v plnej zostave s koncertným programom Elán Best of vol. 2., ktorý bude trvať približne sto minút. Priaznivci formácie sa môžu tešiť na hity ako Voda, čo ma drží nad vodou, Nie sme zlí, Stužková, Sestrička z Kramárov, Kaskadér a mnoho ďalších. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk, do konca roka sú dostupné za zvýhodnenú cenu 15 eur. Po tomto termíne sa cena lístkov zvýši. 

 

Formácia Elán vznikla v roku 1968. Prvý album Ôsmy svetadiel vydali v roku 1981. Odvtedy uviedli na trh počiny ako Nie sme zlí (1982), Hodina slovenčiny (1985), Detektívka (1986), Nebezpečný náklad (1988), Rabaka (1989), Elán 3000 (2002) či Anjelská daň (2010). Na konte majú tiež niekoľko kompilácií, živákov a albumov v anglickom jazyku. Kapela zvládla aj niekoľkoročnú prestávku, ktorú zapríčinila nehoda speváka Joža Ráža v júni 1999. Po pauze sa Elánu podarilo odohrať koncert v Prahe, na ktorý prišlo až 80-tisíc ľudí. V roku 2007 skupina vypredala aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona