Skupina Elán podpísala zmluvu na nový album

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 16:50 • 2 min
Skupina Elán podpísala zmluvu na nový album

BRATISLAVA - Slovenská kapela Elán podpísala s hudobným vydavateľstvom Warner Music zmluvu na nový album. Stalo sa tak počas dnešnej tlačovej besedy v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Hudobná formácia by mala novinku vydať v októbri, keď sa vydá na česko-slovenské turné.

 

Na podpísaní zmluvy sa zúčastnili členovia skupiny Jožo Ráž, Vašo Patejdl a Jano Baláž, manažér formácie Michal Čimera a Vladimír Kočandrle zo spoločnosti Warner Music. Kým Kočandrle označil udalosť za zhmotnený sen, Jano Baláž i Vašo Patejdl prejavili radosť z nadchádzajúceho nahrávania. "Budeme sa snažiť, aby to bolo lepšie ako predtým," uviedol 62-ročný Baláž. "My sme hmlisto počítali s možnosťou, že nejakú platňu nahráme, než definitívne skončíme. Povzbudilo nás to. Dostali sme úžasnú motiváciu, lebo, ako sa hovorí, termín je najlepšia inšpirácia," vyjadril sa o zmluve na album Vašo Patejdl. 

 

Podpísanie zmluvy hudobníci zapili írskou whisky. "Nemôžem uveriť, že sme to podpísali," zavtipkoval pri podpise Jožo Ráž. 

Skupina Elán vznikla v roku 1968. Debutovala však až o trinásť rokov neskôr albumom Ôsmy svetadiel (1981). Odvtedy vydala ďalších dvanásť štúdiových nahrávok, päť anglických albumov a viacero živých nahrávok a kompilácií. Kapela zvládla aj niekoľkoročnú prestávku, ktorú zapríčinila nehoda speváka Joža Ráža v júni 1999. Po pauze sa Elánu podarilo odohrať koncert v Prahe, na ktorý prišlo až 80-tisíc ľudí. V roku 2007 skupina vypredala aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona