Skupina Eagles of Death Metal je v poriadku a je "zhrozená" útokmi v Paríži

NETKY.SK • 19 November 2015, 07:03 • 2 min
Skupina Eagles of Death Metal je v poriadku a je "zhrozená" útokmi v Paríži

NEW YORK - Členovia americkej rockovej skupiny Eagles of Death Metal oznámili, že po parížskych útokoch sú už doma a v poriadku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Sme zhrození a stále sa pokúšame vyrovnať s tým, čo sa stalo vo Francúzsku," uviedla skupina v dnes zverejnenom vyhlásení.


Americká kapela mala v piatok 13. novembra práve začať koncert v parížskom klube Bataclan, keď došlo ku krvavým útokom na viacerých miestach francúzskej metropoly vrátane tohto klubu. Počas noci hrôzy v Paríži bolo pri útokoch zabitých 129 ľudí a zranenia utrpelo vyše 350 ďalších osôb, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

Prvé sekundy z útoku 

 


"V myšlienkach a srdciach sme predovšetkým s naším bratom Nickom Alexandrom, s našimi druhmi z nahrávacej spoločnosti Thomasom Ayadom, Marie Mosserovou a Manu Perezom a so všetkými priateľmi a fanúšikmi, ktorým vzali v Paríži život, ako aj s ich priateľmi, rodinami a milovanými," napísala skupina vo vyhlásení.


Eagles of Death Metal vydali minulý mesiac nový album Zipper Down a boli na európskom turné. Skupina uviedla, že všetky koncerty sú až do odvolania zrušené.


"Hoci sme ponorení do žiaľu nad obeťami, fanúšikmi, rodinami, občanmi Paríža a všetkými, ktorých zasiahol terorizmus, sme hrdí na to, že stojíme spolu s našou novou rodinou, teraz zjednotenou spoločnou láskou a súcitom," napísala skupina.


Eagles of Death Metal vznikla v roku 1998 v meste Palm Desert v americkom štáte Kalifornia. Josh Homme, jeden zo zakladateľov tejto skupiny a líder kapely Queens of Stone Age, nebol na koncerte v Paríži.


Eagles of Death Metal ukončili vyhlásenie poďakovaním "francúzskej polícii, FBI a americkému aj francúzskemu ministerstvu zahraničných vecí a obzvlášť všetkým tým, čo boli s nami na ground zero a zo všetkých síl si počas nepredstaviteľného utrpenia navzájom pomáhali. Znova sa ukázalo, že láska zatieňuje zlo".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona