Skupina Družina zverejnila vianočnú pieseň Kúzelný čas

NETKY.SK • 14 December 2016, 12:29 • 2 min
Skupina Družina zverejnila vianočnú pieseň Kúzelný čas

BRATISLAVA - Slovenská kapela Družina predstavila v utorok vianočnú skladbu s názvom Kúzelný čas. Autormi hudby sú Martin Sabov a Miťa Almášiová, ktorá napísala aj text.

slovakia

left justify in out

V novinke sa okrem Almášiovej spevácky predstavila aj Danka Kurtíková Ferienčiková, ktorá sa iba nedávno vrátila do kapely po materskej dovolenke.

 


Družina pri nahrávaní opäť použila aj tradičné nástroje ako husle, zvonkohru, pastiersku píšťalu či drumbľu. Znejú v nej však tiež bicie, perkusie, akustická gitara a basgitara. Skupina tak chce dokázať, že tradície a folklór môžu byť aj moderné. "Pesnička je postavená na melódii vytvorenej skupinou Družina, ktorú použili v reklame jedného obchodného reťazca. Pôvodne to bol len reklamný spot, ale ten sa nám tak veľmi zapáčil, že z neho vznikla vianočná pieseň. Nie je to teda upravená stará koleda, ale naša vlastná autorská pieseň s vianočnou náladou a atmosférou," priblížil líder formácie Atila Béreš.


Členovia skupiny chcú prežiť sviatky v kruhu blízkych, no ešte predtým začnú pracovať na oživení repertoáru. "Už teraz sa teším na ďalšiu sezónu, keďže pripravujeme a skúšame nové veci, ktoré ešte fanúšikovia nepočuli na koncertoch. Je to makačka, ale po niekoľkých rokoch treba osviežiť repertoár niečím novým a zaujímavým, čo nás opäť posunie ďalej. Do roka 2017 ideme s jasnými víziami - cvičiť, nahrávať a robiť nové veci," uzavrela Kurtíková Ferienčiková.


Skupina Družina vznikla v roku 2000 a v súčasnosti ju tvoria Miťa Almášiová (spev), Danka Kurtíková Ferienčiková (spev), Ján Šimiak (píšťala, fujara), Marek Konček (husle), Atila Béreš (basgitara) a najnovší členovia Adam Mičinec (gitara) a Marek Škamla (bicie). Na konte majú albumy Družina (2004), Tragare (2006), Neni Dobre (2011) alebo Vianočné (2015).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies