Skupina Depeche Mode sa teší na koncert v Bratislave

NETKY.SK • 24 November 2016, 16:09 • 2 min
Skupina Depeche Mode sa teší na koncert v Bratislave

BRATISLAVA - Anglická elektronická kapela Depeche Mode sa teší na koncert, ktorý sa bude konať 20. mája na futbalovom štadióne Pasienky v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"V Bratislave som hral niekoľkokrát sám ako DJ a, samozrejme, koncertovali sme tu s Depeche Mode. Vždy sme tu zažívali pekné chvíle, máte krásne centrum. Už sa nám podarilo mať deň voľna práve v Bratislave, snáď sa to opäť podarí," uviedol Andy Fletcher.


Podľa 55-ročného muzikanta má skupina k Slovensku blízky vzťah už od 80. rokov minulého storočia. V rámci niekdajšieho Československa sa Depeche Mode predstavili po prvý raz 11. marca 1988 v Prahe. "V polovici 80. rokov sme nahrávali albumy v západnom Berlíne a naše štúdio bolo hneď pri Berlínskom múre. Hrali sme v Československu, Maďarsku, Poľsku a veľmi sme vnímali situáciu, aká tam v tej dobe vládla. Vždy sme sa do týchto krajín radi vracali, cítili sme s ľuďmi, prežívali sme to s nimi. Myslím, že práve preto sme tu takí obľúbení, ten pocit vždy znova zažívame aj na Slovensku," uviedol Fletcher a dodal, že sa teší z nových fanúšikov kapely. "Neviem, či poznáme to tajomstvo, čo je za tým. Každopádne je to neskutočné a máme z toho ohromnú radosť. Vidieť na koncertoch známe tváre a k nim pribúdajúce nové. Cítime veľkú zodpovednosť, keď stojíme na pódiu. Obzvlášť Dave je vždy veľmi nervózny, no nič na ňom nevidno," prezradil.


Formácia sa zastaví v Bratislave v rámci Global Spirit Tour, počas ktorého predstaví aj skladby z očakávaného albumu Spirit. Nahrávka by sa mala dostať do predaja na jar 2017.


Depeche Mode vznikli v roku 1980 v Basildone a v súčasnosti fungujú v zložení Dave Gahan (spev), Martin Gore (klávesy, gitara) a spomínaný Andy Fletcher (klávesy, basgitara). Na konte majú zatiaľ trinásť štúdiových albumov - Speak & Spell (1981), A Broken Frame (1982), Construction Time Again (1983), Some Great Reward (1984), Black Celebration (1986), Music For The Masses (1987), Violator (1990), Songs Of Faith And Devotion (1993), Ultra (1997), Exciter (2001), Playing The Angel (2005), Sounds Of The Universe (2009) a Delta Machine (2013).

 

Podľa televízie VH1 patrí skupina medzi 100 najlepších interpretov hudobnej histórie a magazín Q ju označil za najpopulárnejšiu elektronickú skupinu všetkých čias.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies