Skupina Chiki liki tu-a vyrazí v októbri na 20 rokov Tour

NETKY.SK • 24 August 2015, 13:52 • 2 min
Skupina Chiki liki tu-a vyrazí v októbri na 20 rokov Tour

BRATISLAVA - Slovenská kapela Chiki liki tu-a vyrazí v októbri na 20 rokov Tour, ktorým chcú osláviť dve desaťročia na hudobnej scéne a viac ako tisíc odohraných koncertov.

slovakia

left justify in out

Priaznivcom sa predstavia vo štvorčlennom zložení. Na pódiu sa totiž okrem súčasných členov formácie Martina Višňovského, Ľuboslava Petrušku a Tomáša Višňovského ukáže aj trombonista Tomáš „Maco“ Paľo.


Sériu vystúpení odštartujú Chiki liki tu-a 1. októbra v Košiciach. O deň neskôr zahrajú v Banskej Bystrici a 3. októbra sa zastavia v Prešove. V piatok 9. októbra ich čaká koncert v Žiline a 10. októbra zahrajú v Trenčíne. V Bratislave sa predstavia 16. a 17. októbra. Na domácom prešovskom koncerte, ktorý skupina odohrá v Kultúrnom Dome na Solivare, im príde zagratulovať formácia Bez ladu a skladu, ktorá tento rok oslavuje 30. výročie založenia. Už tradične zavíta Chiki liki tu-a aj do zahraničia. Zatiaľ je známe, že vystúpi v Poľsku, Českej republike a Slovinsku. Lístky na slovenské koncerty sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.


Exkluzívne k tomuto turné vydá kapela reedíciu starších albumov. Komplet s názvom Margecany bude pozostávať z troch CD a jedného DVD z koncertov v pražskom klube Roxy a na festivale Hodokvas. Komplet sa bude dať zakúpiť prostredníctvom webstránky predpredaj.chikiliki.sk a priamo na jesenných koncertoch.


Chiki liki tu-a vznikli v 90. rokoch minulého storočia v Prešove. Koncertovali vo Veľkej Británii, Francúzsku, Írsku, Belgicku, Švajčiarsku či Nemecku. Doteraz vydali nahrávky Nezatváraj Milan dvere (1998), Budeš musel vlasy na blond prefarbil (2000), Kysak (2002), Choďte sa hrať pred vlastný vchod (2003), Dvojkilometrový jeleň (2005) a Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. (2015). Na konte majú hity ako Laska moja de si, Ďakujem, Kristina či Monte Carlo (...v šušťakoch).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona