Skupina Chiki Liki Tu-A vydajú v marci nový album

NETKY.SK • 3 Január 2015, 14:37 • 2 min
Skupina Chiki Liki Tu-A vydajú v marci nový album

BRATISLAVA - Fanúšikovia skupiny Chiki Liki Tu-A majú dôvod na radosť, po desiatich rokoch dostanú do rúk nový album.

slovakia

left justify in out

Prešovskí hudobníci to ohlásili hneď v prvých dňoch roku 2015 prostredníctvom svojej facebookovej stránky. Nový album má dátum vydania 2. marec. Čakanie na nový album Chiki Liki Tu-A pripomína európsku verziu čakania na nový album Guns'n'Roses. Na nástupcu zatiaľ poslednej platne Dvojkilometrový jeleň, ktorý vyšiel v roku 2005, sa pýtali nielen fanúšikovia, ale aj novinári a hudobná obec.
      

Skupina v zložení Martin Višňovský, Ľubo Petruška a Tomáš Višňovský odpovedala na túto otázku zakaždým tajomne. „To by som aj ja chcel vedieť... Máme kopec nápadov, budú DVD, ale novú nahrávku, to si teraz neviem predstaviť... Máme materiál, ale nemáme ho zladený dokopy, aby držal pohromade ako album,“ povedal Martin Višňovský ešte v roku 2009.
      

„Už trikrát sme začali nahrávať novú platňu. Teraz je to štvrtý pokus. Začali sme vo februári. Ale stále zabudneme na piesne, ktoré sme začali nahrávať. Teraz máme obrovskú výhodu. Nahrali sme to na pásku. Pokiaľ neskolabuje prístroj, na ktorom sa to dá pustiť, alebo nájdeme náhradný, tak vlastne budeme vedieť, čo sme začali nahrávať. Takže prvýkrát to vyzerá tak, že by sa to asi dalo dokončiť,“ dodal Ľubo Petruška v roku 2011 po koncerte na Dobrom Festivale v Prešove.
      

Pri príležitosti tisíceho koncertu, ktorý odohrala kapela v marci 2013, poskytla skupina slovenským médiám množstvo rozhovorov. Počas svojej dráhy sa predstavila v 15 krajinách a viac ako 230 mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona