Skupina Boko Haram pohrozila Nigeru a Čadu

NETKY.SK • 16 Február 2015, 16:23 • 2 min
Skupina Boko Haram pohrozila Nigeru a Čadu

DAKAR/LAGOS - Nigérijskí islamisti zo skupiny Boko Haram pohrozili samovražednými útokmi v Nigeri a Čade, ktoré schválili vyslanie svojich vojakov do boja proti tejto teroristickej skupine.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na organizáciu SITE, ktorá v monitoruje radikálne islamistické organizácie.
     

Skupina Boko Haram ostro kritizovala Niger za jeho účasť vo vojenskej operácii. Niger bol podľa nej vtiahnutý "do močiara temnoty". Vo vyhlásení taktiež uvádza, že mučeníci "čakajú na príkaz" podniknúť samovražedné útoky.
     

Skupina Boko Haram za uplynulých desať dní opakovane zaútočila na pohraničné mesto Diffa v Nigeri. Útoky v jeho metropole Niamey neboli zaznamenané.
     

Nigérijská armáda dnes medzitým oznámila, že islamistov z Boko Haram vytlačila z miest Mungono a Marte severovýchode krajiny.
     

Nová hrozba prišla v čase, keď sa predstavitelia Nigeru a ďalších susedných krajín stretnú v Kamerune s cieľom naplánovať spoločnú vojenskú ofenzívu proti Boko Haram. Očakáva sa, že formálne spustenie vojenskej kampane sa začne o niekoľko týždňov.
     

Podľa agentúry Reuters militanti z Boko Haram zaútočili dnes v Kamerune na vojenský tábor. Útoku sa stal pri meste Waza na severe krajiny. Armáda informovala, že niekoľko vojakov utrpelo zranenia.
     

"Militantov sme zastavili. Prišli o obrnený transportér a niekoľko bolo zabitých," uviedol pre médiá predstaviteľ kamerunskej armády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona