Skupina Black Power sa mstí za krivdy voči africkému ľudu, lídrom EÚ hrozí smrťou

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 19:23 • 2 min
Skupina Black Power sa mstí za krivdy voči africkému ľudu, lídrom EÚ hrozí smrťou

PARÍŽ – Militantná skupina Black Power, ktorá sa prihlásila k zodpovednosti za krvavý útok na políciu v Dallase 7. júla, oznámila, že si príde aj po najvyšších predstaviteľov Európskej Únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

Radikálna politická organizácia uviedla, že si "príde po vedúcich predstaviteľov EÚ a ich rodiny" v prípade, že odmietne zaplatiť „400 miliárd dolárov, ktoré ukradli z Afriky".

 

Anonymný hovorca skupiny povedal: „Chcel by som, aby si predstavitelia Francúzska niečo uvedomili. Ak Afričanom nevrátite ukradnutých 400 miliárd dolárov, zaplatíte životom vy aj vaše rodiny.“

 

Radikáli tiež hrozia ďalšími útokmi na americkú políciu, ak bude naďalej zle zaobchádzať a Afroameričanmi.

 

„Budeme na policajtov robiť ďalšie atentáty, ak neprestanú zabíjať neozbrojených čiernych mužov a ženy,“ vyjadrila sa skupina.

 

Black Power na Facebooku uverejňuje početné príspevky o založení Spojených štátov afrických, kde by sa všetky africké krajiny spojili ako celok.

 

Spojenie skupiny Black Power so streľbou v Dallase však nie je úplne jednoznačné, pretože útočník sa vyjadril, že vraj konal na vlastnú päsť.

 

Pri streľbe, ku ktorej došlo v noci nadnes počas protestnej akcie v centre Dallasu, zahynulo päť policajtov. Zranenia utrpeli ďalší siedmi príslušníci polície a dvaja civilisti.

 

Muž podozrivý zo streľby počas vyjednávania vyhlásil, že ho rozhnevali nedávne prípady zastrelenia černochov americkými policajtmi. Podľa vlastných slov chcel zabiť belochov, predovšetkým bielych policajtov.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies