Skupina Billy Barman zverejnila videoklip ku skladbe Vrkoče

NETKY.SK • 16 September 2014, 10:12 • 2 min
Skupina Billy Barman zverejnila videoklip ku skladbe Vrkoče

BRATISLAVA - Slovenská formácia Billy Barman zverejnila prostredníctvom YouTube videoklip ku skladbe Vrkoče.

slovakia

left justify in out

O čiernobielu novinku sa postaral režisér Michal Zelník. „Ide o našu vôbec prvú pesničku o láske, raz sme to jednoducho museli vyskúšať,“ prezradil o skladbe frontman skupiny Juraj Podmanický, ktorý sa vo videu predstaví v elegantnom obleku. „Táto poloha je mi popravde úplne cudzia, takže užívajte si každý jeden záber. Je to určite jediný záber, ktorý mal režisér k dispozícii,“ vyhlásil s úsmevom 30-ročný hudobník. Ako prezradil spolu s režisérom Zelníkom, pôvodným námetom videa bola slovenská ľudová tradícia odčepčovania. „Nakoniec sa pretavila do niečoho menej tradičného, čo sa nám páčilo ešte viac, pretože sme mohli nechať viac vyniknúť ženskú krásu, zraniteľnosť a nehu,“ vysvetlil Michal Zelník.

 

Pieseň Vrkoče je singlom z ostatného albumu Modrý jazyk (2013), ktorý formácia vydala v náklade 500 kusov aj na vinyle. Spolu so 180-gramovým vinylom ponúkli aj rozkladací booklet a CD. Zo štúdiovky kapela ponúkla aj hit Traja, ku ktorému tiež vznikol videoklip. 

 

Billy Barman vydali debutový album Noční jazdci v roku 2010. Nahrávka, ktorá obsahuje skladby ako Na laze Oremovom, Cigánska, Introvert alebo Stano, im vyniesla Radio_Head Award v kategórii Album roka - poslucháčska cena. Vo februári 2010 získali toto ocenenie v kategóriách Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela roka, vlani si vyslúžili sošku v kategórii Singel roka za skladbu Strmá voda. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona