Skupina Aya pripravuje v Žiline Rockové Vianoce

NETKY.SK • 11 December 2014, 08:51 • 2 min
Skupina Aya pripravuje v Žiline Rockové Vianoce

BRATISLAVA - Skupina Aya pripravuje pre fanúšikov vianočnú rockovú nádielku. Už sedemnásť rokov organizuje v Žiline unikátny vianočný koncert.

slovakia

left justify in out

Miestom bude v piatok 19. decembra žilinský Dom odborov. Tento rok budú Rockové Vianoce výnimočné tým, že piesne, ktoré Aya na koncerte zahrá, si vyberali samotní priaznivci kapely. Chýbať nebude ani koncertná premiéra nového singlu Čiary a hudobní hostia – skupiny Mad Frequency, Arzén a päťnásobný zlatý slávik Peter Cmorik.
      

"Na faceebokovej stránke sme oslovili našich fanúšikov, aby napísali, ktoré pesničky by chceli na Rockových Vianociach počuť. A na základe hlasovania sme zostavili playlist. V rámci tohto ročníka máme tiež pripravené prekvapenie v podobe slávnostnej premiéry a  krstu nášho nového singlu Čiary, takže zažijeme všetci spolu svetovú live premiéru, na ktorú sa veľmi tešíme. Singel sme zverejnili koncom novembra a tak dúfame, že na Rockových Vianociach ho budú už fanúšikovia dôverne poznať a pomôžu nášmu Borisovi s textom," uviedol pre médiá gitarista skupiny Mário Tománek.
      

Rockové Vianoce organizuje Aya od roku 1998, aby fanúšikov obdarovali nezvyčajným darčekom v podobe jedinečného koncertu za symbolickú cenu. "Tento ročník odštartuje kapela Mad Frequency z Čadce, ktorá už dávno nie je nováčikom na rockovo-metalovej scéne, a ktorej vznik sa datuje do roku 2002. Po nej to "odpáli" Arzén, ktorý je dlhoročnou a neodmysliteľnou súčasťou Rockových Vianoc. Zlatým klincom koncertu bude náš výborný kamarát, päťnásobný zlatý slávik Peter Cmorik, ktorý si s nami určite zaspieva hit So mnou. Túto skladbu pred tromi rokmi naspieval na naše výberové CD AYA – 20 rokov v zayatí + hostia," doplnil spevák Boris Lettrich.
      

Členovia kapely Aya sú spolu už 20 rokov a sviatky spoločne oslavujú práve koncertom Rockové Vianoce. Avšak sviatočných dní v kruhu rodiny sa nevedia dočkať. "Každý rok sa na Vianoce veľmi teším, pripomínajú mi detstvo – sneh, stromček, darčeky, rozprávky v televízii, dobré jedlo, celá rodina pohromade, pohoda, bezpečie. To je to najdôležitejšie, že sme všetci spolu a vládne láska a porozumenie. Osobne kupujem darčeky dva dni pred Štedrým dňom, je to výborný adrenalín a chvalabohu mi to doteraz vždy vyšlo. Ale ostatní v kapele sú, dúfam, poriadnejší ako ja," dodal Tománek.
      

Líder kapely a spevák Boris Lettrich spieva nielen na Rockových Vianociach, ale aj doma na Vianoce. "Čím som starší, tým viac sa teším na Vianoce. Len sneh by som chcel na tento rok tam hore vyprosiť. A darčeky? Po mnohých neúspešných pokusoch kúpiť mojim trom krásnym dievčatám vhodný darček, som musel priznať potupnú porážku. Dokonca vraj už ani vo voňavkách sa nevyznám. Tak, aby som niečo nepokazil zlým darčekom, alibisticky celý Štedrý večer spievam koledy a vyhlasujem, že Vianoce sú predsa sviatky pokoja a lásky. A ten najkrajší dar je zdravie mojej rodiny, za ktoré sa vždy modlím a ďakujem," prezradil Lettrich.
      

Na minulých ročníkoch Rockových Vianoc sa okrem kapely AYA ako hostia predstavili skupiny IMT Smile, Peha, Gladiátor, DESmod, No Name, Nocadeň, Arzén, Vidiek, Komajota, Buty, Šleha, MassRiot s Robom Šimkom a interpreti Vašo Patejdl, Zuzana Smatanová, Mirka Partlová, Michaella či Tomáš Bezdeda. 
      

Vstupenky na Rockové Vianoce sú k dispozícii v sieti Ticketportal aj v pokladni žilinského Domu odborov. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona