Skupina Anonymous poprela, že by varovala pred útokmi Islamského štátu

NETKY.SK • 22 November 2015, 11:55 • 2 min
Skupina Anonymous poprela, že by varovala pred útokmi Islamského štátu

NEW YORK - Hackerská skupina Anonymous popiera, že by rozšírila správu o pripravovaných útokoch extrémistickej skupiny Islamský štát (IS), ktoré mali títo militanti podniknúť dnes na viacerých miestach po celom svete.

slovakia

left justify in out

Skupina Anonymous to uviedla v sobotu večer prostredníctvom odkazu na svojom účte na Twitteri.

 

Informáciu o pripravovanej sérii bombových útokov IS priniesli v sobotňajšom článku internetové noviny International Business Times (IBT). Noviny napísali, že skupina IS sa dnes chystá podniknúť teroristické útoky v Paríži, Taliansku, Spojených štátoch, Libanone a Indonézii. Text sa pritom odvolával priamo na varovanie skupiny Anonymous.

 

Hackeri zo skupiny Anonymous na článok reagovali vyhlásením na Twitteri, v ktorom sa od týchto poplašných správ o pripravovaných útokoch IS dištancovali. "Nerozšírili sme žiadne zvesti o možných budúcich útokoch IS, a úprimne, netušíme, odkiaľ pochádzajú tieto zvesti," odkázali na Twitteri a neskôr svojich odberateľov vyzvali, aby si informácie overovali.

 

Sériu plánovaných útokov, ktoré chcel 22. novembra uskutočniť IS v rôznych oblastiach sveta, mala podľa IBT odhaliť skupina OpParisIntel, hlásiaca sa k hnutiu Anonymous.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies