Skupina Aerosmith zrušila koncert v Jakarte

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 10:50 • 2 min
Skupina Aerosmith zrušila koncert v Jakarte

JAKARTA - Americká rocková skupina Aerosmith zrušila z bezpečnostných obáv koncert v Indonézii, plánovaný na budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

Hovorca organizátora podujatia Helmi Sugara dnes uviedol, že kapela sa tak rozhodla v sobotu - deň po tom, čo na verejnosť prenikli správy o údajnom pláne na bombový útok na mjanmarskom veľvyslanectve v indonézskom hlavnom meste.

Aerosmith mal koncertovať v Jakarte 11. mája pred takmer vypredaným publikom 15.000 divákov.

Legendárna skupina prehodnotila svoje úmysly, keď Indonézia oznámila, že zatkli dvoch podozrivých militantov s výbušninami. Podľa všetkého mali v pláne zaútočiť na ambasádu v Jakarte na protest proti tomu, ako sa Mjanmarsko - bývalá Barma - správa voči moslimom.

Nie je však jasné, či zrušenie koncertu možno dávať do súvislosti priamo s odhaleným teroristickým plánom, alebo či tu existuje aj iná teroristická hrozba, zamýšľa sa agentúra AP.

Vo vyhlásení zverejnenom na internetovej stránke usporiadateľa koncertu Ismaya Live sa manažér Aerosmithu fanúšikom ospravedlnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies