Skupina abú Sajjáf nepredĺžila ultimátum, jej rukojemníkom hrozí poprava

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 10:00 • 2 min
Skupina abú Sajjáf nepredĺžila ultimátum, jej rukojemníkom hrozí poprava

MANILA - Filipínska vláda vyzvala dnes na pokračovanie vo vojenskej operácii proti islamistickým ozbrojencom, ktorí sa vyhrážajú zabitím troch rukojemníkov, ak im dnes nebude vyplatené výkupné. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ozbrojená skupina abú Sajjáf žiada výkupné 600 miliónov filipínskych pesos (13 miliónov dolárov), ktorých vyplatením podmieňuje prepustenie Kanaďana Roberta Halla, Nóra Kjartana Sekkingstada a Filipínčanky Marites Florovej.

 

Hovorca filipínskeho prezidenta Herminio Coloma dnes krátko pred uplynutím ultimáta uviedol, že vláda nezmení svoj postoj, nepoľaví vo svojom odhodlaní a bude pokračovať v operácii na záchranu rukojemníkov a zadržanie ich väzniteľov.

 

Muž zo skupiny Džamáa abú Sajjáf, ktorý sa označil menom abú Rámí, uviedol, že vedenie ozbrojencov opakovane diskutovalo o osude unesených, ale dospelo k záveru, že ultimátum nebude predĺžené. Dodal, že skupina bola ochotná rokovať o zaplatení výkupného a všetky jej komunikačné kanály boli otvorené.

 

Filipínska armáda namiesto rokovania s únoscami zvýšila úsilie na záchranu rukojemníkov, ktorí boli zadržiavaní v džungliach ostrova Jolo, uviedla DPA.

 

Zajatci sa stali obeťami únosu v letovisku na filipínskom ostrove Samal ešte vlani v septembri. Štvrtého z rukojemníkov, Kanaďana Johna Ridsdela, únoscovia popravili 25. apríla po tom, ako vypršala lehota na zaplatenie výkupného.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies