Skupina ABBA sa vráti vo virtuálnej realite

NETKY.SK • 26 Október 2016, 18:26 • 2 min
Skupina ABBA sa vráti vo virtuálnej realite

BRATISLAVA - Členovia už nefungujúcej švédskej skupiny ABBA sa spojili s anglickým podnikateľom Simonom Fullerom a vydavateľstvom Universal Music Group na novom digitálnom projekte, ktorý umožní mladším fanúšikom tejto formácie zažiť ich živé vystúpenia vo virtuálnej realite.

slovakia

left justify in out

"Premýšľal som, koho by som ako prvého oslovil na spoluprácu na tomto projekte. Okamžite mi napadlo, že to musí byť ABBA. Priamo som ich teda oslovil a, našťastie, všetkým členom sa tento nápad veľmi páčil. Teraz sa z tohto nápadu rýchlo stáva realita. Objavujeme nový technologický svet na čele s virtuálnou realitou a umelou inteligenciou, ktoré nám umožnia vytvoriť nové formy zábavy, aké sme si doteraz nevedeli ani predstaviť," uviedol pre magazín Billboard 56-ročný Fuller, ktorý je autorom súťaže Idol, v niektorých krajinách známej ako Superstar. Detaily o projekte plánujú ohlásiť na budúci rok, pričom spustiť ho chcú v roku 2018.


Skupina ABBA vznikla v roku 1972 a tvorili ju Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson a Anni-Frid Lyngstad. Na konte majú albumy ako Waterloo (1974), ABBA (1975), Super Trouper (1980) či The Visitors (1981) a hity ako Mamma Mia, SOS, Honey, Honey, Dancing Queen, Money, Money, Money, Knowing Me, Knowing You, Thank You For The Music, The Winner Takes It All či Super Trouper.

 

Zrejme najslávnejšia švédska formácia na svete predala viac ako 380 miliónov kópií albumov a singlov a v roku 2010 ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Formácia síce nikdy oficiálne neoznámila svoj rozpad, no nahrávať prestala v roku 1982 a všetci štyria členovia skupiny sa následne začali venovať sólovej kariére. V minulosti sa často objavovali správy o ich comebacku, no spoločne sa na jednom pódiu stretli až tento rok v júni na súkromnej oslave v Štokholme, ktorá sa konala pri príležitosti 50. výročia zoznámenia sa Ulvaeusa a Anderssona.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona