Skupina AAA Auto dočasne opúšťa ruský trh

NETKY.SK • 12 Január 2015, 13:57 • 2 min
Skupina AAA Auto dočasne opúšťa ruský trh

BRATISLAVA - Skupina AAA Auto opúšťa na prechodné obdobie Ruskú federáciu.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na stále sa zhoršujúcu ekonomickú situáciu v Ruskej federácii a krízu rubľa sme sa rozhodli prechodne opustiť tamojší trh. V decembri sme v našej pobočke v Moskve ukončili výkup áut, počas Vianoc sme všetky automobily z našej ponuky vypredali," zdôvodnila generálna riaditeľka AAA Auto Karolína Topolová. Zároveň pripustila, že spoločnosť by sa mohla na ruský trh vrátiť po zlepšení tamojšej ekonomickej situácie v priebehu dvoch až troch rokov, ako to bolo v prípade maďarského trhu.

 

Spoločnosť AAA Auto pôsobila v Ruskej federácii tri a pol roka. Pobočka v Moskve bola otvorená v auguste 2011. Počas svojej prítomnosti v Rusku firma predala spolu 7 660 ojazdených vozidiel. 

 

Skupina AAA Auto pôsobí na trhu s ojazdenými autami 23 rokov. Prevádzkuje sieť 35 pobočiek v Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku. Počas svojej existencie už obslúžila vyše 1,5 milióna zákazníkov. Auditované výnosy skupiny v roku 2013 predstavovali 379 miliónov. eur. Vlani predala firma 63 613 vozidiel. Spoločnosť od roku 2012 predáva vozidlá tiež pod staronovou značkou Mototechna, pod ktorú v Českej aj Slovenskej republike sústredila ponuku „zánovných“ automobilov. V apríli 2014 Mototechna začala predávať luxusné vozidlá v novom segmente Mototechna Premium.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies