Skúmajú ďalší objekt pripomínajúci trosky strateného lietadla

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 15:27 • 2 min
Skúmajú ďalší objekt pripomínajúci trosky strateného lietadla

PEKING - Na záberoch satelitov objavila Čína nový "objekt", ktorý by mohol pochádzať z trosiek záhadne zmiznutého malajzijského lietadla.

slovakia

left justify in out

Snímka pochádza z 18. marca a vidieť na ňom objekt s dĺžkou 22 metrov a šírkou 13 metrov. Nachádza sa v Indickom oceáne asi 120 kilometrov od miesta, kde tento týždeň satelity odhalili ďalšie neznáme teleso. Peking by sa mal k nálezu oficiálne vyjadriť ešte v sobotu. Na miesto už Čína vyslala vlastné prieskumné lode.

 

Zábery z družice vo štvrtok predstaviteľ Austrálskeho námorno-bezpečnostného úradu (AMSA) John Young označil za "najlepšiu stopu", akú majú nasadené zložky momentálne k dispozícii. Potvrdenie, že zachytené predmety sú naozaj pozostatkami po nehode, by prinieslo prelom v pátraní po boeingu, ktorý zmizol 8. marca s 239 osobami na palube počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Podľa Younga však objekty môžu byť rovnako strateným nákladom z lodí, keďže oblasťou prechádza plavebná trasa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona