Škrtelovi to proti ManCity sype

NETKY.SK • 22 November 2015, 10:02 • 2 min
Škrtelovi to proti ManCity sype

LIVERPOOL - Slovenský futbalista Martin Škrtel si v prebiehajúcej sezóne Premier League otvoril strelecký účet. V šlágri 13. kola zasadil definitívny úder na 4:1 do siete Manchestru City a potvrdil, že proti anglickému vicemajstrovi sa mu mimoriadne darí. Citizens strelil už štvrtý gól v kariére, čo sa mu zatiaľ proti žiadnemu inému tímu nepodarilo.

slovakia

left justify in out

Klub z Manchestru ťahal v atraktívnom súboji za kratší koniec už od 7. minúty, keď si nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete Eliaquim Mangala. Následne sa presadili Coutinho s Robertom Firminom a "The Reds" mali už po polhodine zápas jasne vo svojich rukách. Nič na tom nezmenil ani korigujúci zásah Sergia Agüera, ktorý sa po zranení vrátil do zostavy City. V druhom polčase sa domáci síce snažili niečo urobiť s nepriaznivým výsledkom, tréner Manuel Pellegrini poslal do hry aj troch čerstvých hráčov, ale gólu sa už nedočkali. Naopak, deväť minút pred koncom pečatil skóre výstavným half-volejom práve Škrtel.

 

Kapitán slovenskej reprezentácie čakal na premiérový gól v Premier League trinásť stretnutí. Ten prišiel napokon v dueli proti Citizens. "Je to už štvrtý gól, ktorý som strelil Manchestru City. Možno by bolo dobré, ak by sme proti nim hrali každý týždeň," pousmial sa v rozhovore pre Sky Sport 30-ročný stopér. "Som rád, že som pomohol tímu aj gólovo, ale najdôležitejšie je vždy víťazstvo. To ma teší viac," dodal.

 

Na hre úspešnejšieho tímu od liverpoolskej rieky Mersey sa začína dokonale prejavovať pečať Jürgena Kloppa. Ambiciózny kouč sa udomácnil na lavičke "The Reds" a dosiahol na nej zatiaľ najvýraznejší triumf, hoci aj víťazstvo na trávniku krízou zmietanej Chelsea Londýn v pomere 3:1 malo mimoriadne cenný charakter. "Prvý polčas bol z našej strany perfektný. Dali sme tri góly a mohli sme pridať ďalšie. V druhom sme sa zasa prezentovali kvalitnou obrannou hrou. Ukázali sme veľkého tímového ducha, a preto sme vyhrali. Náš výkon bol úžasný a tri body sme si zaslúžili," konštatoval Škrtel.

 

V domácich dueloch však má Liverpool značné rezervy, keď zo šiestich tohtosezónnych v Premier League vyhral len dvakrát. Hoci sú tri body z Etihad Stadium mimoriadne cenné, Škrtel hovoril o najlepšom výkone svojho tímu v sezóne len poskromne. "Možno to mohlo byť ešte lepšie. Víťazstvo z trávnika City je síce dôležité, ale teraz sa musíme sústrediť na to, aby sme vylepšili naše domáce výsledky," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies