Škrtelov spoluhráč Suarez verí, že Liverpool po 5 rokoch dosiahne na LM

NETKY.SK • 14 Január 2014, 14:03 • 2 min
Škrtelov spoluhráč Suarez verí, že Liverpool po 5 rokoch dosiahne na LM

LIVERPOOL - Futbalový kanonier FC Liverpool Luis Suarez sa poučil z minuloročnej vynútenej absencie pre nešportové správanie a verí, že "The Reds" si po prvý raz za päť rokov vybojujú účasť v Lige majstrov 2014/2015. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Temperamentný spoluhráč Slováka Martina Škrtela zaznamenal v 16 ligových zápasoch tejto sezóny už 22 gólov. Dariť sa mu začalo prakticky hneď po septembrovom návrate z desaťzápasového zákazu aktívnej činnosti za uhryznutie Branislava Ivanoviča z FC Chelsea v aprílovom ligovom dueli na Anfield Road. Vzhľadom na aktuálnu formu uruguajského útočníka hovoria anglické médiá o najlepšom hráčovi na svete v prebiehajúcej sezóne. Suarez tak už teraz vytvára tvrdú konkurenciu Lionelovi Messimu a Cristianovi Ronaldovi, ktorý získal v pondelok Zlatú loptu 2013 po druhý raz v kariére.

"Keď ste dieťa, tak si dokážete predstaviť množstvo vecí. Avšak teraz, keď čoraz viac hráčov alebo ľudí hovorí, že patrím k najlepším na svete, sa to zdá neuveriteľné," povedal pre klubový portál 26-ročný Juhoameričan. "Aj Liverpool prežíva dobré časy, pretože v posledných dvoch alebo troch rokoch sme nehrali tak dobre a neboli sme schopní hrať na takej úrovni. Teraz sme späť v hre. Snažíme sa tvrdo pracovať kvôli fanúšikom a ľuďom. Je to dôležité, pretože pred pár mesiacmi som prežíval trochu ťažké časy. Teraz som sa zmenil a je to v poriadku."

Suarez prispel k nedeľňajšej ligovej výhre 5:3 nad Stoke City dvomi presnými zásahmi, pričom v tejto sezóne dal osemkrát dva alebo tri góly v jednom stretnutí. Liverpool momentálne figuruje na štvrtom mieste v Premier League so šesťbodovou stratou na vedúci Arsenal Londýn a je na najlepšej ceste kvalifikovať sa do Ligy majstrom po prvý raz od roku 2009. "Je to pre nás veľmi dôležité, pretože v posledných dvoch rokoch sme nedemonštrovali skutočnú silu Liverpoolu. Nepreukazovali sme dostatočné kvality na to, aby sme mohli hrať Ligu majstrov," skonštatoval Suarez. "Teraz hráme veľmi dobre a kvalitou hry dosahujeme úroveň Ligy majstrov. Máme skutočne výborných hráčov a ak budeme pokračovať vo výkonoch ako doteraz, tak sa nám to určite podarí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies