Škrtel výraznou oporou Fenerbahce pri víťazstve v Grazi

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 11:19 • 2 min
Škrtel výraznou oporou  Fenerbahce pri víťazstve v Grazi

Graz - Slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel absolvoval vo štvrtok prvú ostrú súťažnú previerku v novej sezóne a dopadla na jednotku. Jeho turecký klub Fenerbachce Istanbul zvíťazil v úvodnom súboji 3. predkola Európskej ligy UEFA 2017/2018 na pôde Sturmu Graz 2:1, pričom pod triumf hostí sa spoľahlivým výkonom podpísal aj 32-ročný stopér.

slovakia

left justify in out

"Prišli sme s cieľom vyhrať a to sa nám podarilo. Vedeli sme, že to nebude jednoduché, súper má kvalitu a je v porovnaní s nami rozohratejší. Vďaka Bohu za víťazstvo. Vytvorili sme si dobrú východiskovú pozíciu do odvety, doma nás čaká ťažký zápas, no verím, že postúpime," uviedol Škrtel.

 

S výnimkou prvej štvrťhodiny, keď sa domáci ujali v 10. minúte vedenia po góle Stefana Hierländera, mali zápas pod kontrolou hráči Fenerbahce. Tí dokázali skóre otočiť ešte v prvom polčase, v 29. minúte vyrovnali po vlastnom góle Daria Marešiča a v 35. minúte Roman Neustädter poslal hostí do vedenia, ktoré už z rúk nepustili. Škrtel bol ústrednou postavou defenzívnych radov tímu trénera Aykuta Kocamana a jedným z najlepších hráčov na ihrisku. Napriek krátkemu tréningovému výpadku v príprave podal v prvom súťažnom zápase sezóny výborný výkon.

 

"Vždy je čo zlepšovať. Najdôležitejší je výkon mužstva, snažím sa vždy na ihrisku odovzdať všetko, aby som pomohol tímu. Áno, príprava nebola ideálna. Bola krátka a pre zranenie som z nej časť vynechal. Stále sa do toho iba dostávam, verím, že to bude stále lepšie a lepšie," vravel reprezentačný obranca.

 

Škrtel dvakrát hasil ako posledný muž pred dorážkou súpera do prázdnej brány, keď brankár hostí Demirel vyrazil lopty pred seba. V obidvoch prípadoch z nich vyšiel víťazne. "Na to som tam. Vyplynulo to z hry, že som sa v súbojoch o prípadnú dorážku súpera ocitol práve ja. Ako som povedal, dôležité je víťazstvo, som rád, že sme uspeli." Zaujímavá situácia nastala v 86. minúte, keď mu zranenému a ležiacemu v šestnástke pomáhali na nohy brankár Demirel a obranca Neustädter, no rozhodca hru neprerušil a kapitán slovenskej reprezentácie musel pokračovať so sebazaprením až do ďalšieho prerušenia hry.

 

"Boli tam kŕče. Týždeň som netrénoval a pred zápasom som absolvoval len tri tréningy. Mal som v nohách ťažký zápas, dosť sme sa nabehali a k tomu teplo. Chvalabohu, vedenie 2:1 sme udržali až do samého konca," komentoval Škrtel náročné záverečné minúty.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona