Škrtel si pochvaľoval atmosféru, mrzela ho zbytočná karta

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 12:53 • 2 min
Škrtel si pochvaľoval atmosféru, mrzela ho zbytočná karta

ŽILINA - Po povinnom víťazstve 3:0 nad Luxemburskom stopér slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel chválil fanúšikov, že takmer vypredali žilinský štadión a vytvorili domácemu lídrovi C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 výbornú atmosféru.

slovakia

left justify in out

"Sme radi, že konečne bol štadión plný aj na neatraktívneho súpera. Fanúšikovia nám vytvorili skvelú atmosféru a my sme sa im odvďačili, keď už nie špičkovým výkonom, tak aspoň výsledkom hovoriacim za všetko. Vyhrali sme 3:0, nálada je výborná," vyhlásil Škrtel.

 

Slováci do bodky splnili dve hlavné predzápasové tézy - nepodceniť súpera a pokúsiť sa streliť rýchly gól. "Oboje sa nám podarilo a prakticky už po prvom polčase bolo rozhodnuté. Po zmene strán sme nechceli inkasovať, aj to nám vyšlo," konštatoval Škrtel, ktorý v 86. minúte dostal druhú žltú kartu v tomto kvalifikačnom cykle. Tretie varovanie už znamená automatický jednozápasový dištanc. "Uhýbal som sa, ale predsa som fauloval, asi prvýkrát v zápase. Rozhodca mi povedal, že súper mohol ísť do brejku, preto tá karta. Musím si dávať väčší pozor. Ideálne by bolo, keby som do konca kvalifikácie nedostal už žiadnu kartu, ale na mojom poste je to vždy riziko."

 

Jeho stopérsky kolega Ján Ďurica hovoril o veľkej pohode, ktorá vládne v kabíne a reťazením víťazstiev ju slovenskí futbalisti stále viac umocňujú. "Hrali sme spolu po štyroch mesiacoch, ale na ihrisku to nebolo cítiť. Rozumieme si a pokračujeme v dobrých výkonoch a výsledkoch, čo nás teší. Čo sme si povedali pred zápasom, to sme na ihrisku splnili. Luxemburčania behali až do konca, ale dali sme si na nich pozor. Veľmi nám pomohol rýchly gól," povedal Ďurica. Aj on ocenil výkon fanúšikov na tribúnach: "Ďakujeme ľuďom, že prišli v takom množstve. Verím, že nás prídu povzbudiť aj na Čechov a v budúcnosti budú vždy stáť za mužstvom. Je to síce len prípravný zápas, ale pre obe reprezentácie prestížny, ide o derby."

 

Duel s Českom je na programe v utorok 31. marca o 20.30 h v Žiline.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona