Škrtel predĺžil zmluvu s FC Liverpool do roku 2018

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 12:10 • 2 min
Škrtel predĺžil zmluvu s FC Liverpool do roku 2018

LIVERPOOL - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel v piatok podpísal nový kontrakt s anglickým klubom FC Liverpool. Informovala o tom oficiálna stránka účastníka Premier League.

slovakia

left justify in out

Doterajší stopérov kontrakt mal platnosť do konca sezóny 2015/16. Škrtel prostredníctvom sociálnej siete Instagram informoval, že nová zmluva platí do roku 2018.  "S radosťou oznamujem, že som dnes podpísal s FC Liverpool novú zmluvu do roku 2018. YNWA!!!" napísal Škrtel na Instagrame.


Martin Škrtel (nar. 15. decembra 1984) prišiel do Liverpoolu v januári 2008 zo Zenitu Petrohrad a blíži sa k zavŕšeniu tretej stovky štartov v drese "The Reds", momentálne ich má na svojom konte 293.

 
Vedenie Liverpoolu mu ponúkalo novú zmluvu už v máji, vtedy ju však hráč odmietol a jej podmienky označil za neakceptovateľné. "Domnievam sa, že takéto zmluvy sa ponúkajú oveľa starším hráčom alebo futbalistom po prekonaní nejakých zdravotných problémov," skonštatoval začiatkom júna štvornásobný najlepší futbalista SR (2007, 2008, 2011, 2012). 


Škrtel však po podpise kontraktu uviedol, že predĺženie doterajšieho 7,5-ročného pôsobenia bolo pre neho prioritou. "Mať kontrakt s FC Liverpool je skvelá správa pre mňa i moju rodinu, pretože počas tých rokov strávených v Liverpoole sme si obľúbili mesto i ľudí. Navyše náš syn sa tu narodil. To isté pozitívne môžem povedať na adresu klubu, jeho pracovníkov a fanúšikov," uviedol v rozhovore na oficiálnej klubovej stránke Škrtel, podľa ktorého sa rozhodnutie o pokračovaní spolupráce nerodilo ťažko. 

 

Škrtel by sa v najbližších sezónach mohol zaradiť k dlhoročným oporám "The Reds" Stevenovi Gerrardovi a Jamiemu Carragherovi a teoreticky zaokrúhliť svoj pobyt v meste na rieke Mersey na desať rokov. "Keď som sem prišiel v roku 2008, nečakal som, že tu zostanem taký dlhý čas. Teraz som podpísal nový kontrakt a skutočne by z toho mohlo byť viac ako desaťročné pôsobenie v Liverpoole, čo by bolo skvelé. Samozrejme, nebudem tu určite tak dlho ako oni dvaja (Gerrard 1998-2005, Carragher 1996-2013, pozn. red.), ale ak by som tu mohol zostať desať rokov, bolo by to skvelé. V mojich očiach je Liverpool jedným z najväčších klubov na svete. Vždy som sníval, že raz budem pôsobiť v takomto veľkoklube a môj sen sa stal skutočnosťou. Najdôležitejšia je však teraz nasledujúca sezóna. Musíme sa na ňu dobre pripraviť," naznačil Škrtel, kam sa po podpise nového kontraktu upierajú jeho najbližšie futbalové myšlienky. 


"V ostatnej sezóne sme hrali Ligu majstrov. Ak si v nej raz zahráte, chcete v nej hrať znova a znova. Miestenka pre LM bude naším hlavným cieľom v budúcej sezóne. V rámci Premier League sa vynasnažíme zamieriť tak vysoko, ako to len pôjde. Myslím si, že pre nás bude najlepšie, ak pôjdeme od zápasu k zápasu a pokúsime sa získať čo najviac bodov. Získali sme kvalitných hráčov. Budeme silnejší, ako v minulom ročníku. Do začiatku ligovej súťaže sú štyri týždne, každý deň tvrdo pracujeme na našej kondícii," skonštatoval Škrtel, od ktorého si tréner Brendan Rodgers sľubuje, že bude plniť aj funkciu akéhosi mentora pre mladých hráčov. "Úlohou skúsených hráčov je pomôcť mladším v ich rozvoji a ukázať im správnu cestu, ak niečo potrebujú. S radosťou to urobím. V našom tíme je veľa mladých talentovaných hráčov. Pokúsime sa im pomôcť, je to naša práca," doplnil 73-násobný slovenský reprezentant. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies