Škrtel: Musíme zapracovať najmä na koncovke

NETKY.SK • 27 Marec 2013, 11:57 • 2 min
Škrtel: Musíme zapracovať najmä na koncovke

ŽILINA - Najväčší problém futbalistov slovenskej reprezentácie je premieňanie gólových príležitostí. S týmto tvrdením súhlasí aj kapitán A-mužstva SR Martin Škrtel.

slovakia

left justify in out

 Stopér anglického klubu FC Liverpool nastúpil v základnej zostave utorňajšieho medzištátneho prípravného stretnutia so Švédskom (0:0) a odohral prvý polčas. Aj v tomto meraní síl na štadióne MŠK Žilina zverenci Stanislava Grigu a Michala Hippa dominovali v ofenzíve, ale nevyužili ani jednu z dvoch stopercentných príležitostí, obidve mal útočník českej Viktorie Plzeň Marek Bakoš.

"Bez gólov sa len ťažko víťazí a to je problém, s ktorým sa budeme musieť v budúcnosti najviac popasovať," povedal 28-ročný rodák z Handlovej a pripomenul aj piatkový duel s Litvou (1:1) v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie. "Dosť možností sme mali s Litvou a aj proti Švédom sme mali nejaké. O tom sú veľké mužstvá, že z dvoch šancí dajú jeden alebo dva góly. Keď sa chceme s týmito veľkými mužstvami porovnávať, tak musíme premieňať príležitosti. Keď spočítame šance v ostatných dvoch dueloch s Litvou a Švédskom, bolo ich viac než na tri či štyri zápasy a nie na dva. Strelili sme však len jeden gól, čo je málo a budeme to musieť zmeniť," doplnil urastený zadák "The Reds" a na záver sa vrátil k hodnoteniu stretnutia s "tromi korunkami": "Bol to typický prípravný zápas v takých podmienkach, aké boli. Tá remíza je zaslúžená. Vypracovali sme si šance, nejaké príležitosti mali aj Švédi, čiže nerozhodný rezultát je spravodlivý." 

Slováci dali v ostatných piatich dueloch len dva góly. Vo februárovom medzištátnom prípravnom meraní síl v Bruggách s Belgičanmi skóroval Richard Lásik a v piatok s Litvou v kvalifikácii o postup na MS 2014 sa presadil Martin Jakubko. V roku 2011 skórovali len sedemkrát a o rok neskôr dali desať gólov, pričom absolvovali po deväť duelov, čo je priemer za 24 mesiacov 0,94 gólu na jeden zápas. Hráči A-mužstva SR pritom hrali aj s papierovo slabými súpermi ako Andorra, Lichtenštajnsko či Luxembursko. Riešením by mohla byť nominácia Argentínčana Davida Depetrisa, ktorý minulý týždeň získal slovenské občianstvo a dlhodobo potvrdzuje schopnosti kanoniera. V jesennej časti Corgoň ligy 2012/2013 dal 16 gólov a v zime prestúpil do tureckého druholigového Rizepsoru. V "krajine polmesiaca" má zatiaľ bilanciu päť presných zásahov v deviatich dueloch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies